Запіканка манна

9 6 30 хв. 60 хв.

Запіканка манна – рецепт, який перетворить звичайну манну кашу в апетитний пудинг.

Продукти
  • Крупа манна — 150 г
  • Молоко — 250 г
  • Вода — 250 г
  • Цукор — 100 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Сметана — 25 г
  • Масло вершкове — 40 г
  • Сухарі мелені — 15 г
  • Сметана для подачі — 25 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для манної запіканки.

Шаг №2

Як зробити манну запіканку:

Розбавити молоко водою і закип'ятити.

Шаг №3

Постійно розмішуючи, всипати крупу. Зварити в'язку кашу густої консистенції, так, щоб з 150 г крупи вийшло 650 г каші.

Шаг №4

Готову кашу охолодити приблизно до 70°С, додати цукор, яйця і перемішати.

Шаг №5

Деко змастити маслом і посипати сухарями.

Включити духовку.

Шаг №6

Сметану змішати з яйцем.

Шаг №7

Заправлену кашу викласти рівним шаром (не більше 4 см) на змащений вершковим або топленим маслом і посипану меленими сухарями деко.

Шаг №8

Поверхню каші вирівняти, змастити сумішшю з яєць і сметани, молока або вершків.

Шаг №9

Випікати манну запіканку в духовці при 220-230°С так, щоб на верхній і нижній стороні запіканки утворилася скоринка (25-30 хвилин).
Готову манну запіканку, не виймаючи з дека, розрізати на порціонні шматки квадратної або прямокутної форми.

Шаг №10

Подавати манну запіканку гарячою, политої вершковим або топленим маслом, сметаною, фруктово-ягідним або молочним солодким соусом.

Вгору