Запіканка Класна

14

Цю запіканку можна було б віднести до простих картопляно-цибульним запіканок, якби не безліч різних добавок, які перетворили її в дуже смачне блюдо. Судіть самі - картоплю з цибулею, тушковані у вині, а зверху - рум'яна кірочка шинки з сиром і виноградом.

Продукти
  • Картопля - 600 г, Зелена цибуля - 3-4 шт.
  • Шинка варена - 200 г
  • Виноград - 200-250 г
  • Цибуля солодкий (ялтинський) великий - 2 шт.
  • Гриби свіжі білі - 200 г (можна взяти печериці)
  • Рослинне масло - 2 ст. ложки
  • Цукор - 1 чайна ложка
  • Вино сухе - 200 мл (якщо берете зелений виноград, вино - біле
  • для темного винограду - червоне)
  • Для заправки:
  • Яйця - 3 шт.
  • Горілка - 50 мл
  • Вершки густі - 2 ст. ложки (можна взяти сметану)
  • Сік половинки лимона
  • Сир твердий - 150 г
  • Розмарин - щіпка
  • Перець чорний мелений - щіпка
  • Перець білий мелений - щіпка
  • Сіль - за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Вимити і очистити картоплю. Очистити цибулю. Очистити гриби і нарізати їх шматочками. Виноград вимити й обірвати ягоди з гілочок. Зелену цибулю почистити і порізати кільцями. Сир натерти на крупній тертці.

Шаг №2

Нарізати картоплю кружечками або половинками кружечків. Відварити 5-7 хвилин у підсоленому окропі. Відкинути на друшляк і дати воді повністю стекти.

Шаг №3

Цибулю нарізати чвертькільцями. Шинку порізати соломкою.

Шаг №4

Гриби обсмажити на розігрітому рослинному маслі.

Шаг №5

Додати цибулю, посипати цукром, полити вином і тушкувати на маленькому вогні 5 хвилин. Відкинути на сито, відвар зібрати.

Шаг №6

Для заправки злегка збити яйця, додати вершки, горілку, спеції, лимонний сік і половину тертого сиру. Все добре перемішати.

Шаг №7

Картоплю змішати з цибулею і грибами.

Шаг №8

Глибокий лист вистилати пергаментом. Викласти картоплю з цибулею і грибами. Зверху розподілити шинку.

Шаг №9

Потім посипати зеленою цибулею, залити заправкою, розкласти виноград і посипати сиром.
Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 40-50 хвилин.

Шаг №10

Якщо запіканка мало зарум'янилася, можна поставити на 3-4 хвилини під гриль.

Шаг №11

Смачна запіканка тепла.
Приємного апетиту!

Вгору