Запіканка з шинки і хліба

5 4 15 хв.

Ця запіканка з яйцями, сиром і шинкою може бути простий, але смачної і ситної гарячою закускою або окремим блюдом.

Продукти
  • Шинка (різана кубиками) — 0,5 склянки
  • цільнозерновий Хліб — 4 скибочки
  • Сир чеддер (подрібнений на тертці) — 1/3 склянки, Яйця — 4 шт
  • Молоко — 2/3 склянки
Приготування

Як робити: Запіканка з шинки і хліба? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати запіканку з шинкою і хлібом:

1. Змастити рослинною олією дві круглі жароміцні форми об'ємом по 600 г кожна. Хлібні скибочки порізати невеликими шматочками. Викласти хліб у промаслені формочки, додати шинку і сир.

2. У невеликій мисці змішати яйця, молоко і 1/4 ч. ложки перцю, злегка збити. Залити цією масою хлібні порції, ложкою втопити хліб у молочній масі. Накрити і помістити формочки в холодильник мінімум на 2 години, а краще на 24.

3. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Помістити в розігріту духовку заготівлю, готувати запіканку близько 30-35 хвилин. Дістати запіканку з шинкою з духовки, дати охолонути перед подачею приблизно протягом 10 хвилин.

*

Також в запіканку з шинкою можна додавати цибуля-шніт, сушений чебрець, орегано, кріп і/або зелений лук.

Вгору