Запіканка з гарбуза

9

Якщо ви не дуже любите корисну гарбуз, то мій рецепт запіканки з гарбуза саме для вас. За рахунок використання в рецепті апельсина, смак гарбуза в ніжній запіканці абсолютно не відчувається.

Продукти
  • Гарбуз – 350 г
  • Апельсин – 1 шт.
  • Масло вершкове (кімнатної температури) – 150 г
  • Манна крупа – 200 г
  • Яйця – 2 шт
  • Цукор – 100 г
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет (столовий 9%) – для гасіння соди
  • Сіль – щіпка
  • Цукрова пудра для прикраси
Приготування

Як робити: Запіканка з гарбуза? Дуже просто читайте далі...

Для приготування запіканки з гарбуза виберіть гарбуз з солодкою м'якоттю і яскраво оранжевого кольору. Якщо ви придбали цілий гарбуз, то розріжте її навпіл, вичистити насіння, відріжте необхідну частину для запіканки, а решту гарбуз оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник. Але знайте, що нарізаний гарбуз довго не зберігається, всього тиждень, приблизно.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати запіканку з гарбуза:

Гарбуз очистите від шкірочки і насіння, вимийте і поріжте шматочками середнього розміру.

Шаг №2

Покладіть гарбуз в каструлю, залийте водою і відваріть протягом 15-20 хвилин, до повної готовності.

Шаг №3

Злийте всю воду, в якій варився гарбуз, а м'якоть потолките до пюреобразного стану.

Шаг №4

Перекладіть гарбузове пюре в ємність для замішування тіста. Помийте і висушіть апельсин.

Шаг №5

Натріть апельсинову цедру на дрібній тертці в гарбузове пюре. (Якщо ви шанувальник апельсинів і любите їх аромат і смак у страві, то можете видавити в тісто трохи апельсинового соку.

Шаг №6

Вершкове масло перед початком приготування запіканки вийміть з холодильника, щоб воно розтануло до кімнатної температури.
Розм'якшене масло розріжте на кілька шматочків, щоб було легше вимішувати тісто і додати до гарбуза.

Шаг №7

Всипте манну крупу і щіпку солі.

Шаг №8

Яйця розбийте в ємність для збивання міксером, додайте цукор (для прискорення приготування можете використовувати цукрову пудру).

Шаг №9

Збийте яйця міксером на великій швидкості до збільшення маси в два рази.

Шаг №10

Потім додайте збиті яйця до всіх продуктів, додайте соду, гашену оцтом.

Шаг №11

Ложкою акуратно перемішайте всі інгредієнти.

Шаг №12

Форму для випічки застелити пергаментом, змазаним вершковим маслом, вилийте в неї гарбузове тісто. Я використовувала форму діаметром 23 див

Шаг №13

Духовку розігрійте до 200 градусів і відправте запіканку з гарбуза випікатися на 25-30 хвилин. (Увага! Ніколи не відправляйте випічку в не повністю нагріту духовку, інакше вона може не піднятися.)
Готову гарбузову запіканку вийміть з духовки, дайте охолонути, не виймаючи з форми. Потім викладіть запіканку з гарбуза на блюдо. Якщо ви будете діставати з форми гарячу запіканку, то вона може разломаться.

Шаг №14

Запіканку прикрасьте цукровою пудрою і подавайте до столу. Можете прикрасити запіканку з гарбуза часточками апельсина, фруктами, шоколадною крихтою або кокосовою стружкою.
Приємного апетиту!

Вгору