Запіканка з макаронів і шпинату з сирним соусом

12 10

Сирний соус як не можна краще гармонує з макаронними виробами. Я запікаю макарони з сирним соусом з додаванням шпинату.

Продукти
  • Листя шпинату - 600 г
  • фігурні Макарони - 300 г
  • Сир Гауда (подрібнений на тертці) - 2 склянки+1/2 склянки
  • Сир Едам (подрібнений на тертці) - 2 склянки
  • Масло вершкове несолоне - 6 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста (мелкорезаный) - 1 склянка
  • Часник (подрібнений через прес) - 2 зубки
  • Борошно невибілена або звичайна - ¼ склянки
  • Молоко - 3 склянки
  • Кайенский перець - ¼ ч. л.
  • Мускатний горіх мелений - 1/8 ч. л.
  • Свіжі хлібні крихти - 1 склянка
  • Насіння куміна - 1 ч. л. (за бажанням)
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Масло для змащування форми
Приготування

Як робити: Запіканка з макаронів і шпинату з сирним соусом? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати запіканку з макаронів:

1. У великій товстостінній каструлі на середньому вогні розігріти 3 столові ложки вершкового масла. Висипати в каструлю цибулю і смажити, помішуючи, близько 5 хвилин. Додати часник, посипати борошном і смажити, помішуючи, близько 1 хвилини. Поступово ввести в каструлю молоко, готувати, помішуючи, приблизно 5 хвилин. Потім ввести 2 склянки сиру гауді і 1 склянку едама. Готувати до розплавлення сиру, близько 2 хвилин. Насипати в сирну масу мускатний горіх і кайенский перець, посолити і поперчити за смаком.

2. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Жароміцну форму розміром 32х22х5 см змастити маслом. Шпинат бланшувати у воді протягом приблизно 1 хвилини, потім осушити на паперовому рушнику і дрібно порубати. Воду, в якій бланшировался шпинат залишити в каструлі.

3. Поставити каструлю з водою на плиту, довести до кипіння, а потім викласти в неї макарони, варити до стану аль-денте (злегка недоварені), згідно інструкції на упаковці. Готові макарони осушити і викласти в каструлю з сирним соусом, перемішати. Половину макаронів викласти в підготовлену форму, посипати 1 склянкою едама і рубаним шпинатом, зверху викласти решту макарони, розрівняти.

4. 3 столові ложки вершкового масла розтопити і залити їм хлібні крихти, перемішати, додати ½ склянки гауді, щіпку солі і перцю, перемішати і посипати цією масою макарони. За бажанням зверху можна посипати запіканку з макаронів насінням куміна.

5. Поставити форму з макаронами в розігріту духовку і готувати запіканку близько 40 хвилин.

Перед подачею дати запіканці з макаронів постояти при кімнатній температурі 10 хвилин.

Вгору