Як приготувати запіканку з картоплі та кабачків в духовці:
Приготування начинки: молоді кабачки промити, очистити, нарізати довгими пластинами товщиною 0,7-1см.
Шаг №3
На сковороді розігріти рослинне масло. Кабачки обсмажити на рослинному маслі з двох сторін. Спочатку 2 хвилини на середньому вогні з одного боку, а потім ще 2 хвилини з іншого боку.
Шаг №4
Зелень вимити й нарізати.
Шаг №5
Часник очистити і роздавити.
Шаг №6
Посолити (0,5 ч. ложки), поперчити (1-2 щіпки), посипати подрібненим часником і нарізаною зеленню.
Шаг №7
Картоплю очистити, промити і залити окропом, посолити (0,5 ч. ложки), відварити до готовності.
Шаг №8
Воду злити, картоплю протерти через сито.
Шаг №9
Цибулю очистити, нарізати і обсмажити до прозорості (5 хвилин на середньому вогні, помішуючи).
Шаг №10
Додати пасеровану цибулю, перемішати і поперчити.
Шаг №11
Форму або на деко змастити маслом і посипати сухарями.
Шаг №12
Приготовлену масу розділити на дві рівні частини. Одну частину покласти на змащене рослинним маслом і посипаний сухарями деко.
Шаг №13
Покрити її рівномірним шаром начинки (половиною всієї начинки).
Включити духовку.
Шаг №14
Прикрити іншим шаром картопляної маси. Зверху укласти в один шар скибочки кабачків. Заготівлю скропити рослинним маслом.
Шаг №15
Відразу помістити в розігріту духовку і випікати протягом 20-30 хвилин при температурі 200 градусів.
Запіканка з картоплі та кабачків готова. Приємного апетиту!