Запіканка з картоплі та кабачків

10

Доступний рецепт з картоплі та кабачків — смачна запіканка готується з обсмажених кабачків і картопляного пюре.

Продукти
  • Картопля — 1 кг
  • Цибуля — 200 г
  • Олія рослинна — 4-5 ст. ложок
  • Перець чорний мелений — 4 щіпки
  • Кабачки — 1 кг
  • Часник — 1 головка
  • Зелень петрушки — 0,5 пучка
  • Зелень кропу — 0,5 пучка
  • Сухарі панірувальні — 5 ст. ложок
  • Сіль — 1-1,5 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти за рецептом запіканки з кабачків і картоплі.

Шаг №2

Як приготувати запіканку з картоплі та кабачків в духовці:

Приготування начинки: молоді кабачки промити, очистити, нарізати довгими пластинами товщиною 0,7-1см.

Шаг №3

На сковороді розігріти рослинне масло. Кабачки обсмажити на рослинному маслі з двох сторін. Спочатку 2 хвилини на середньому вогні з одного боку, а потім ще 2 хвилини з іншого боку.

Шаг №4

Зелень вимити й нарізати.

Шаг №5

Часник очистити і роздавити.

Шаг №6

Посолити (0,5 ч. ложки), поперчити (1-2 щіпки), посипати подрібненим часником і нарізаною зеленню.

Шаг №7

Картоплю очистити, промити і залити окропом, посолити (0,5 ч. ложки), відварити до готовності.

Шаг №8

Воду злити, картоплю протерти через сито.

Шаг №9

Цибулю очистити, нарізати і обсмажити до прозорості (5 хвилин на середньому вогні, помішуючи).

Шаг №10

Додати пасеровану цибулю, перемішати і поперчити.

Шаг №11

Форму або на деко змастити маслом і посипати сухарями.

Шаг №12

Приготовлену масу розділити на дві рівні частини. Одну частину покласти на змащене рослинним маслом і посипаний сухарями деко.

Шаг №13

Покрити її рівномірним шаром начинки (половиною всієї начинки).

Включити духовку.

Шаг №14

Прикрити іншим шаром картопляної маси. Зверху укласти в один шар скибочки кабачків. Заготівлю скропити рослинним маслом.

Шаг №15

Відразу помістити в розігріту духовку і випікати протягом 20-30 хвилин при температурі 200 градусів.

Запіканка з картоплі та кабачків готова. Приємного апетиту!

Вгору