Запіканка з кабачків

12 8 25 хв. 75 хв.

Ніжне, поживне, соковите блюдо з кабачків. Запіканка може подаватися як гарячою, так і холодною. Спробуйте!

Продукти
  • Кабачки (або цукіні) невеликі - 3-4 шт. (близько 900 р)
  • Сир твердий - 150 г
  • Цибуля ріпчаста середній - 2 шт
  • Морква середня (за бажанням) - 150 г
  • Зелень кропу - 20-30 г
  • Яйця - 4 великих або 5 дрібних
  • Олія - 0,5 склянки (приблизно 100 г)
  • Борошно - 150 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. ложка
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
Покрокове приготування
1 Запіканка з кабачків, шаг 1

Кабачки вимити, натерти на крупній тертці разом з шкіркою (якщо шкірка тонка) і викласти в друшляк, щоб стік зайвий сік (можна віджати руками).

:)
2 Запіканка з кабачків, шаг 2

Цибулю почистити, нарізати півкільцями. Моркву натерти на тертці (можна обійтися без моркви). Обсмажити трохи на розігрітій сковороді з невеликою кількістю масла (на середньому вогні приблизно 5-7 хвилин).

3 Запіканка з кабачків, шаг 3

Сир натерти на крупній тертці, кріп дрібно нарізати. Додати сир і кріп кабачки. Туди ж додати обсмажену цибулю з морквою. Посолити, поперчити. Перемішати.

4 Запіканка з кабачків, шаг 4

Яйця злегка збити.

5 Запіканка з кабачків, шаг 5

Додати до яєць рослинне масло, борошно і розпушувач.

6 Запіканка з кабачків, шаг 6

Перемішати тісто до однорідної консистенції.

7 Запіканка з кабачків, шаг 7

Тісто влити у кабачкову масу.

8 Запіканка з кабачків, шаг 8

Добре перемішати.

9 Запіканка з кабачків, шаг 9

Форму для запікання (розміром близько 30 см) змастити маслом. Вилити у форму тісто і розрівняти поверхню.

10 Запіканка з кабачків, шаг 10

Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180-200 градусів близько 40 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку).

11 Запіканка з кабачків, шаг 11

Після випікання дати кабачкової запіканці охолонути.

12 Запіканка з кабачків, шаг 12

Приємного апетиту!

Вгору