Запечені деруни з грибною начинкою

10 3 40 хв.

Рецепт швидких драніков з грибною начинкою. Деруни ароматні і смачні. Ними можна снідати або перекусити на обід або вечерю. Приємного вам апетиту!

Продукти
  • Картопля — 4-5 шт
  • Печериці — 300 г
  • Сметана — 1 ст. л.
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Цибуля — 1-2 шт.
  • Зелень — 1 пучок
  • Олія оливкова — 2 ст. л. (для смаження грибів)
  • Сіль — 1 ч. л. за смаком
  • Перець чорний мелений — 0,5 ч. л. (за смаком)
Приготування

Як робити: Запечені деруни з грибною начинкою? Дуже просто читайте далі...

Начинку для дерунів, запечених в духовці, можна замінити на м'ясний фарш, тільки попередньо обсмажити з цибулею на сковороді.

Покрокове приготування

Шаг №1

Інгредієнти для запечених драніков з грибами.

Шаг №2

Як приготувати деруни, запечені в духовці:

Гриби порізати пластинками, цибулю соломкою. Цибулю обсмажити на 2 ст. л. оливкової олії до прозорості, додати гриби і смажити до готовності. Посолити, поперчити за смаком, відставити убік.

Шаг №3

Зелень дрібно порубати.

Шаг №4

У мисці змішати яйце зі сметаною, 1 ч. л. солі і 0,5 ч. л. меленого чорного перцю.

Шаг №5

По одній картоплі натерти на крупній тертці, віджати зайву воду і змішати з яєчно-сметанною сумішшю. Так робимо з кожної картоплею. Додати в масу борошно і добре перемішати. Додаємо зелень і знову перемішуємо.

Шаг №6

Деко з антипригарним покриттям змастити оливковою олією. Поставити форму, наповнити картопляною масою, викласти начинку і знову шар картопляної маси, притискаючи ложкою вирівняти поверхню. Деруни не повинні бути товстими, приблизна висота 1,5 см, інакше вони не пропечуться.

Шаг №7

Збризнути деруни оливковою олією і запікати деруни з грибами при температурі 200 градусів 10-20 хвилин, до готовності.

Шаг №8

Деруни, запечені в духовці, готові. Подавати деруни гарячими, зі сметаною.
Приємного апетиту!

Вгору