Запечена свинина в соєво-медовому маринаді

6

Запечена свинина в соєво-медовому маринаді — чудове і неважка страва для тих, хто бажає познайомитися з оригінальним, новим смаком м'яса.

Продукти
  • Свинячий ошийок (можна замінити будь-яким видом м'яса) – 1,5-2 кг
  • Соєвий соус – 3-4 ст. л.
  • Мускатний горіх – 0,5 ч. л. або по смаку
  • Мед (бажано рідкий) – 1-1,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Суміш свіжомелених перців – за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Необхідні інгредієнти: свинячий ошийок, соєвий соус, мускатний горіх, мед, сіль, суміш свіжомелених перців.

Шаг №2

В соусник покладіть мед, налийте соєвий соус і додайте сіль з перцем.

Шаг №3

Добре перемішайте соус, щоб мед повністю розчинився і спеції рівномірно розподілилися. Для цього соусу раджу використовувати мед рідкої консистенції, він легше розчиняється.

Шаг №4

М'ясо помийте під проточною водою і висушіть насухо паперовою серветкою. Потім добре намажте його з усіх сторін маринадом, покладіть в ємність, оберніть харчовою плівкою, щоб воно не обвітрилося, і залиште маринуватися на 5 годин.

Шаг №5

Через це час вкладіть свинину в рукав для запікання рукавом або оберніть фольгою.

Шаг №6

Покладіть м'ясо на деко і відправте запікати в добре нагріту до 200 градусів духовку на 1,5-2 години.

Шаг №7

Готове свиняче м'ясо вийміть з обгортки, наріжте порційними шматочками і подавайте до столу. М'який і нейтральний смак свинини чудово поєднується з насиченим і в міру різким смаком соєвого соусу і солодкого меду.

Вгору