Запечена свиняча печінка по-словенськи

5

Дуже простий рецепт смачної печінки. Запечена печінка м'яка, тонко ріжеться, приємна на смак. Запікається цілими шматками з лимоном і петрушкою.

Продукти
  • Печінка свиняча - 1 кг
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Лимон
  • Зелень петрушки - півпучка
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати свинячу печінку, запечену в духовці:

Печінка обробити, видаляючи плівки і протоки. Розрізати печінка на частки. Посолити і поперчити. Порізати тонкими кружечками лимон.

Шаг №2

Дно форми для запікання вистилати лимонними кружечками і гілочками петрушки.

Шаг №3

Укласти у форму печінку.

Шаг №4

Зверху печінка покрити лимонними кружечками і гілочками петрушки. Підлити у форму 100 мл води. Помістити форму з печінкою в попередньо розігріту до 220 градусів духовку на 20 хвилин. Зменшити нагрів до 180 градусів і запікати ще 30 хвилин. Перевірити готовність можна проколів печінку. З готової запеченої печінки не повинна виділятися рожева рідина.

Шаг №5

Подати запечену печінку можна з картоплею, салатами.
Приємного апетиту!

Вгору