Заливний пиріг з картоплею і грибами

12

Заливний пиріг для любителів грибів!

Продукти
  • Для тіста:
  • Сметана - 3/4 склянки
  • Майонез - 3/4 склянки
  • Борошно - 3/4 склянки
  • Яйця - 2-3 шт. (залежить від розміру)
  • Розпушувач - 2 ч.л.
  • Для начинки:
  • Картопля - 4-6 шт.
  • Гриби (у мене печериці) - 500 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Масло вершкове - 3 ст. л.
  • Масло топлене - 3 ст. л.
  • Сіль
  • Перець
Приготування

Як робити: Заливний пиріг з картоплею і грибами? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати заливний пиріг з картоплею і грибами:

Спочатку зробити тісто.

1. Збити яйця.

2. Змішати яйця спочатку з майонезом, потім зі сметаною.

3. Борошно просіяти з розпушувачем, поступово всипати у яєчну суміш, вимішати

4. Дати тісту постояти 15 хв.

Далі зробити начинку.

5. Цибулю подрібнити.

6. Картоплю нарізати тонкими кружечками.

7. Гриби порізати тонкими скибочками.

8. Гриби з цибулею обсмажити на топленому маслі до готовності.

9. Охолодити начинку.

10. Дно форми змастити вершковим маслом. На дно форми налити трохи тіста (я не наливала).

11. Картопля красиво викласти внахлест, пересипаючи спеціями і збризкуючи розтопленим маслом. У мене 2 шари картоплі.

12. Поверх картоплі викласти гриби з цибулею. Я виклала, відступаючи від країв, щоб заливка протекла і на картоплю.

13. Зверху вилити тісто.

14. Випікати заливний пиріг з картоплею і грибами при температурі 170-180 градусів 40-50 хв. Взагалі, дивіться на пиріг - у всіх духовки різні (мені вистачило 35 хвилин). Готовність заливного пирога можна перевірити зубочисткою.

Вгору