Закуска з м'яса і овочів

13 4 20 хв.

М'ясо, приготоване на грилі, подається з овочами в тортильї або лаваші.

Продукти
  • Яловичий стейк - 350 г
  • Апельсиновий сік - 3 ст. л.
  • Вода - 3 ст. л.
  • Свіжий лимонний сік - 2 ст. л.
  • Імбир свіжий (подрібнений на тертці) - 1 ч. л.
  • Орегано сушений (крихти) - ½ ч. л.
  • Сіль - 1/8 ч. л.
  • Кайенский перець мелений - 1/8 ч. л.
  • Часник (подрібнений) - 1 зубчик
  • Тортілья з цільнозерновий борошна або невеликі тонкі лаваші - 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру (нарізаний кільцями) - 1 шт
  • Перець болгарський жовтий і/або червоний (нарізаний смужками) - ¾ склянки
  • Сливовий соус або хрін - ¼ склянки
  • будь-яка Капуста листова (шаткована) - 1 склянка
  • Масло рослинне для змащування решітки гриля
Приготування

Як робити: Закуска з м'яса і овочів? Дуже просто читайте далі...

1. На стейку з обох сторін зробити ножем поперечні неглибокі надрізи на відстані 2,5 сантиметрів один від одного. Покласти стейк у великий пластиковий пакет із застібками, попередньо опустивши пакет з миску. У невеликій мисці змішати апельсиновий сік, воду, лимонний сік, імбир, орегано, сіль, кайенский перець і часник. Залити цим маринадом стейк в пакеті, застебнути його і добре струсити. Покласти пакет з м'ясом в холодильник мінімум на 30 хвилин, а краще на 4 години, періодично перевертаючи.

2. Включити гриль для попереднього розігріву до середньої температури, ґрати змастити рослинним маслом. Стейк дістати з пакета з маринадом (маринад зарезервувати) і викласти на решітку гриля, смажити під закритою кришкою близько 17-20 хвилин, перевернувши один раз (температура на градуснику для м'яса повинна досягти 80 градусів). Перекласти смажений стейк на обробну дошку, накрити фольгою і дати відпочити хвилин 10.

3. Тим часом коржі з цільнозерновий борошна загорнути у фольгу і викласти на решітку гриля на 8-10 хвилин. М'ясо на досці порізати поперек волоком на тонкі смужки.

4. Зарезервований маринад перелити в невеликий сотейник і поставити на середній вогонь. Викласти в сотейник кільця цибулі і болгарський перець, довести масу до кипіння, зменшити вогонь і тушкувати овочі під кришкою 5-7 хвилин, до м'якого стану.

5. Тортильї викласти на стіл, кожну корж змастити сливовим соусом або хріном, зверху викласти шинковану капусту, шматочки м'яса і тушковані овочі. Згорнути закуску рулетами і подавати відразу ж.

Вгору