Закуска з курячої печінки

6 6 15 хв. 30 хв.

Приготуйте на вечерю ніжну закуску з курячої печінки, зі сметаною і сиром. Страва з курячої печінки - дуже просте у приготуванні. Подайте закуску до столу в окремих порційних формочках.

Продукти
  • Печінка куряча - 700 г
  • Цибуля ріпчаста - 300 г
  • Сметана - 6 ст. л.
  • Сир - 120 г
  • Олія оливкова - 2-3 ст. л.
  • Сіль (морська) - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Інгредієнти для закуски з курячої печінки.

Шаг №2

Як приготувати закуску з курячої печінки:

Нарізати цибулю великим кубиком. Нарізати печінку кубиком.
Обсмажити цибулю, помішуючи, на сковороді з розігрітим оливковою олією до готовності (до напівпрозорого стану або легкої рум'яного кольору).

Шаг №3

Додати печінку до цибулі. Смажити до готовності на середньому вогні кілька хвилин, щоб печінка залишалася м'якою), часто помішуючи. Посолити, поперчити за смаком.

Шаг №4

Розкласти в печінку форми (обсяг формочки-стаканчика - 150 мл).
Додати по 1 ст. л. сметани в кожну формочку.

Шаг №5

Натерти сир на крупній тертці.
Розкласти по 20 г у кожну формочку.

Шаг №6

Запікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 5-7 хвилин.
Закуску з курячої печінки подавати гарячою.
Куряча печеночка чудово поєднується з гречаною кашею, стравами з картоплі, овочевими салатами.
Приємного апетиту!

Вгору