Закритий яблучний пиріг

Яблука запікаються в хрустких пісочних коржах з пряними спеціями.

Продукти
  • Яблука - 900 г
  • Масло вершкове - 75 г
  • Цукор коричневий - 45-60 г (3-4 ст. л.)
  • Гвоздика - 3 бутона
  • Суміш спецій для випічки - 1/2 ч. л.
  • *
  • Для тіста:
  • Борошно - 250 г
  • Щіпка солі
  • Лярд (нарізаний кубиками) - 50 г
  • Масло вершкове (різане кубиками) - 75 г
  • Вода холодна - 2-3 ст. л.
  • Молоко для змащування пирога
  • Цукор для присипки
  • Морозиво або збиті вершки для сервірування (за бажанням)
Приготування

Як робити: Закритий яблучний пиріг? Дуже просто читайте далі...

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів. Приготувати тісто. У велику миску просіяти борошно, додати сіль. Викласти в муку різане кубиками вершкове масло і лярд, добре розмішати руками, щоб вийшла однорідна крошкообразная маса (фото 1). Потім додати необхідну кількість холодної води, щоб сформувати еластичне тісто. Загорнути тісто в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.

2. Приготувати начинку. Яблука почистити, видалити серцевину і порізати м'якоть часточками. У сковороді розігріти вершкове масло, додати цукор і готувати 3-4 хвилини, до карамелізації. Викласти у цю карамельну масу яблука і добре перемішати. Смажити яблука пару хвилин, до зміни кольору, потім посипати сумішшю спецій і бутони гвоздики, перемішати і викласти в миску, щоб вони трохи охололи.

3. Тісто розкачати на присипаної борошном поверхні і вирізати з нього два кола діаметром 23 сантиметри. У глибоку жароміцну форму викласти один корж тесту, розрівняти по внутрішній поверхні, всередину викласти яблука, утворюючи невелику гору в центрі.

4. Накрити яблука другим коржем тіста, краї добре скріпити, притискаючи пальцями. У поверхні пирога зробити прокол ножем, щоб через нього виходив пар в процесі випікання. Верхній корж змастити молоком і посипати цукром (фото 2).

5. Помістити пиріг в розігріту духовку і випікати близько 25-35 хвилин, до золотистого кольору верху. Подавати пиріг гарячим, з вершками або морозивом (за бажанням).

Покрокове приготування
1 Закритий яблучний пиріг, шаг 1

Фото 1.

:)
2 Закритий яблучний пиріг, шаг 2

Фото 2.

Вгору