Закритий пиріг з м'ясом і кукурудзою

12

Смачний закритий пиріг з м'ясом і кукурудзою - один з варіантів традиційних південно-американських пирогів.

Продукти
  • Для тіста:
  • Масло вершкове - 200 г
  • Борошно - 400 г
  • Яйце - 1 шт
  • Цукор - 1 ст.л.
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Молоко - 100 мл
  • Для начинки:
  • М'ясо - 300 г
  • Кукурудза консервована - 100 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Рослинне масло - 2 ст.л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - 1 трісок.
  • Для змазування:
  • Суміш сушених трав - за смаком
  • Жовток - 1 шт.
Приготування

Як робити: Закритий пиріг з м'ясом і кукурудзою? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати пиріг з м'ясом:

1. Замісити тісто для пирога з м'ясом. В миску або на дошку гіркою насипати просіяне борошно.

2. У центрі зробити поглиблення, в яке насипати сіль, цукор, випустити яйце і додати м'яке масло.

3. Все перемішати і ретельно вимісити тісто, додавши тепле молоко.

4. Залишити тісто на півгодини відпочивати і приготувати начинку:

5. Цибулю очистити, нарізати кубиками, обсмажити на розігрітому рослинному маслі до золотистого кольору.

6. М'ясо пропустити через м'ясорубку.

7. Додати м'ясо на сковороду до цибулі і смажити разом, помішуючи 10 хвилин.

8. Змішати фарш з цибулею і кукурудзу. Посолити, поперчити за смаком. Остудити.

9. Деко застелити пергаментом, промаслить його злегка.

10. Розкачати тісто товщиною півсантиметра. Перекласти розкачане тісто на деко з папером. По центру викласти начинку і закрити пиріг вільними краями коржа, злегка защипывая.

11. Змастити пиріг збитим жовтком. Посипати сумішшю сушених трав.

12. Випікати пиріг з м'ясом в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин.

13. Подавати пиріг гарячим. Можна подавати пиріг з м'ясом зі сметаною, майонезом, кетчупом або улюбленим соусом.

Приємного апетиту!

Вгору