Закритий пиріг з куркою

10

Куряче філе запікається з грибами в сметанному соусі під хрусткою скоринкою з листкового тіста.

Продукти
  • Куряче філе (різане шматочками) - 450 г
  • Гриби печериці дрібні - 2 склянки
  • Цибуля зелена (різаний) - 1 пучок
  • Сметана - ½ склянки
  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Бульйон курячий - ¼ склянки
  • Тісто листкове (готове) - 1 аркуш
  • Молоко - для глазурі
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
Покрокове приготування
1 Закритий пиріг з куркою, шаг 1

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 210 градусів.

2. У великій сковороді на сильному вогні розігріти оливкову олію, викласти куряче філе і готувати, помішуючи, 2-3 хвилини.

:)
2 Закритий пиріг з куркою, шаг 2

3. Додати гриби і цибулю, готувати ще 2-3 хвилини.

4. Ввести в сковороду сметану і бульйон, посолити і поперчити соус за смаком.

3 Закритий пиріг з куркою, шаг 3

5. Перекласти м'ясний соус в жаростійку форму об'ємом 1,5 літра.

6. Накрити вміст форми листковим тестом, придавити краю до бортів. Зробити на поверхні коржа проколи, через які в процесі випікання буде виходити пар. Змастити тісто молоком.

7. Помістити пиріг в розігріту духовку і випікати близько 20-25 хвилин, до золотистого кольору верху. Подавати пиріг гарячим.

Вгору