Закритий м'ясний пиріг

11 6

Закриті пироги, як правило, відрізняються соковитістю і м'якістю, незважаючи на пісочне тісто. Пропоную приготувати м'ясний пиріг, рецепт начинки якого включає індичатину, сир та овочі.

Продукти
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру (дрібно нарізаний) - 1 шт.
  • Масло вершкове - 70 г (1/3 пачки)
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Чорний мелений перець - 1/4 ч. л.
  • Курячий бульйон - 1 3/4 склянки
  • Молоко - 2/3 склянки
  • Індичка варена (різана кубиками) - 2 склянки
  • Сир Чеддер (подрібнений на тертці) - 120 г (1 склянка)
  • Горошок зелений заморожений (оттаявший) - 1 склянка
  • Морква (різана дрібними кубиками) - 1 склянка
  • *
  • Для тіста:
  • Борошно - 2 склянки
  • Насіння селери - 2 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Маргарин або масло вершкове - 2/3 склянки+2 ст. л.
  • Вода холодна - 4-5 ст. л.
  • Молоко за бажанням
Приготування

Як робити: Закритий м'ясний пиріг? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати м'ясний пиріг:

1. У великому сотейнику або великій глибокій сковороді розігріти вершкове масло, висипати цибулю і готувати, помішуючи, до м'якого стану. Посипати цибулю борошном, сіллю і перцем, перемішати. Поступово ввести в сотейник молоко і бульйон, на середньому вогні довести до кипіння. Готувати, помішуючи, до загустіння, близько 2 хвилин. Викласти в сотейник м'ясо, сир та овочі, перемішати, готувати до розплавлення сиру. Зняти сотейник з плити.

2. Приготувати тісто для м'ясного пирога. У великій мисці змішати борошно, насіння селери, сіль. Додати 2/3 склянки маргарин, перемішати до однорідної крихтоподібною маси. Потім додати достатню кількість води, щоб замісити однорідне еластичне тісто. Сформувати тісто в кулю.

3. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів.

Розділити тісто на дві частини. Одну частину розкачати в круг і відкласти в бік, а другу розкачати в круг і викласти в круглу жароміцну форму діаметром 22 см, утворюючи бортики. Викласти вміст сотейника в отриманий корж і накрити другим колом тіста, краї скріпити і у верхньому шарі тіста зробити надрізи, через які буде виходити пар під час випічки в духовці. При бажанні можна змастити верх м'ясного пирога молоком.

Поставити форму в розігріту духовку і випікати м'ясний пиріг 40-45 хвилин, до золотистого кольору верхнього коржа.

Вгору