Мова молодого теляти

Нет фото

дуже оригінальне блюдо

Продукти
  • телячий язик - 650-700г
  • помідори - 3 шт.
  • картопля - 300г
  • зелений салат - 30г
  • кріп (гілочки) - 1 шт.
  • петрушка (гілочки) - 1 шт.
  • рослинна олія
  • сіль
  • яловичий бульйон
  • для соусу:
  • вершки (38%) - 150г
  • шампіньйони - 100г
  • червоне сухе вино - 30г
  • коньяк «Метакса» - 5г
  • вершкове масло, рослинна олія - за смаком
  • сіль, білий перець (мелений) - за смаком
Приготування

Як робити: Мова молодого теляти? Дуже просто читайте далі...

мова Відварити в підсоленій воді 2 години, і, остудивши його під струменем холодної води, зняти з нього шкіру і зачистити.

З очищеного картоплі фігурним ножем вирізати 5-6 кульок і відварити в підсоленій воді, щоб картопля не розварилася. Обсмажити кульки на рослинному маслі.

Потім приготувати соус: змішати вино і коньяк, прокип'ятити 2-3 хвилини. Гриби вимити, порізати і підсмажити на вершковому маслі. Упарити вершки на 2/3, додати вино з коньяком і смажені гриби. Прокип'ятити і довести до смаку сіллю і білим перцем.

Нарізати мова уздовж на 7-8 пелюсток загальною вагою 150 р. Прогріти у бульйоні і викласти віялом на тарілку з зеленим салатом. Полити гарячим соусом, прикрасити картопляними кульками, помідорами і зеленню.

Вгору