Яйця, запечені з помідорами і перцем

10 4

Яйця на сніданок в «овочевому» оформленні - страва дуже симпатичне і корисне.

Продукти
  • Олія оливкова - 1 ст. л.
  • Цибуля червоний - 1 шт
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець солодкий червоний і жовтий (по 2 шт) - 4 шт.
  • Перець гіркий червоний - 2 шт.
  • Помідори - 3 шт.
  • Листя шпинату свіжі - 2 жменьки
  • Паприка - 1 щіпка
  • Яйця великі - 4 шт.
  • Перець чорний мелений - за смаком
Приготування

Як робити: Яйця, запечені з помідорами і перцем? Дуже просто читайте далі...

1. Цибулю наріжте півкільцями. Солодкий перець очистіть і наріжте смужками. Гіркий перець очистіть від насіння і дрібно наріжте. Помідори опустити в окріп, остудіть під холодною водою, очистіть від шкірки і крупно наріжте.

2. Розігрійте духовку до 200 градусів. Розігрійте масло в жаростійкої сковороді на малому вогні. Додайте цибулю і щіпку солі. Готуйте 5 хвилин.

3. Додайте солодкий і гіркий перець (якщо не любите гостре, зменшіть кількість гіркого перцю або не кладіть його). Готуйте ще 5 хвилин.

4. Вмішайте помідори і готуйте їх до розм'якшення.

5. Додайте шпинат і паприку. Готуйте кілька хвилин, щоб шпинат став м'якшим.

6. В овочевий суміші звільніть ложкою місце для кожного з 4-х яєць. Акуратно вбийте яйця.

7. Поставте сковороду в духовку і запікайте яйця з овочами близько 5 хвилин, щоб яйця тільки «схопилися» (слідкуйте, щоб їх не перепечеться).

Посипте блюдо перцем і їжте на здоров'я!

Вгору