Яйця, тушковані з картоплею по Бенгальська (Dimer Dalna)

13 2 60 хв.

Варені яйця (Dima), тушковані з картоплею в особливому густому соусі (Dalna). Традиційне блюдо Бенгальської кухні.

Продукти
  • ОСНОВНІ:
  • Яйце - 4 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • ЦІЛІСНІ СПЕЦІЇ (для обжарювання):
  • Кумін (зіра), насіння - 1 ч.ложка
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Карі, листя - 5 шт.
  • гірчичне Масло - 3 ст. ложки
  • Цукор - 1 ч.л.
  • СВІЖІ ІНГРЕДІЄНТИ(для соусу):
  • Помідор (великий) - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста (великий) - 2 шт.
  • Імбир, корінь - 2-3 см
  • Часник - 4 зубчики
  • СУХІ СПЕЦІЇ (порошки):
  • Куркуми (turmeric) - 1 / 2 ч. ложки
  • Перець червоний Чилі - 1 / 2 ч. ложки
  • Коріандр мелений (насіння) - 1 ч.ложка
  • Кумін (зіра) мелений - 1/2 ч. ложки
  • Карі масала, порошок - 1 / 2 ч. ложки
  • Сіль - 1/2 ч. ложки
  • СПЕЦІЇ ДЛЯ ЗАПРАВКИ ТА СЕРВІРУВАННЯ:
  • Зелень кінзи - 2 ст.ложки
  • Гарам масала - 1 / 2 ч. ложки
  • Перець червоний чилі (маленький) - 2 шт.
Приготування

Як робити: Яйця, тушковані з картоплею по Бенгальська (Dimer Dalna)? Дуже просто читайте далі...

Особливість цієї страви - це густий особливий бенгальська соус. У Бенгальською мовою він називається - Dalna. Менш густий соус називається - Jhol. По іншому це страви може бути названо Kasha Dimer Jhol. Що буде дослівно означати: яйця (Dima) в густому/товстому (Kasha) соусі Jhol.

Тому в процесі приготування використання дрібної терки для підготовки цибулі, імбиру і часнику дає найбільш автентичний варіант консистенції кінцевого соусу. При використанні міксера соус буде менш густий і тоді таке блюдо доречно буде називати - Dimer Jhol.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати тушковані яйця з картоплею по-бенгальська:

Яйця відварити (круто), остудити, почистити.
Картоплю помити, почистити, порізати навпіл, відварити до стану 1/2 готовності.

Шаг №2

Помідори помити, дрібно порізати.
Цибулю почистити, натерти на дрібній тертці. (Можна, звичайно, і в блендері пюре з цибулі зробити, але краще тертий.)
Імбир і часник почистити, натерти на дрібній тертці.

Шаг №3

Варені яйця акуратно обсмажити, 10-15 хв.

Шаг №4

Гірчична олія (рафінована) нагріти до появи диму і відразу зняти з нагріву, остудити. Знову розігріти олію. Додати насіння куміна (зіри), лавровий лист, листя карі. Обсмажити при постійному перемішуванні до потемніння насіння куміна. В кінці додати цукор, перемішати, 2-3 хв.

Шаг №5

Додати дрібно натерту цибулю. Обсмажити при перемішуванні до світло-коричневого кольору, 5 хв.

Шаг №6

Додати імбир і куркуму. Перемішати 1 хв.
Додати часник. Перемішати 1 хв.
Додати помідори. Перемішати 1 хв.
Зменшити нагрів до середнього. Додати розведену в 100 г води, суміш сухих спецій: коріандр, кумін, червоний перець чилі, карі масала, сіль. Тушкувати при перемішуванні 5-7 хв. За час гасіння, по мірі википання рідини, треба дабаить 2 рази по 2-3 ст.ложки води.

Шаг №7

У результаті повинна вийти така густа основа Dalana/Kasha Jhol бенгальської соусу.

Шаг №8

Додати 1/2 склянки гарячої води. Накрити, залишити тушкуватися 2-3 хв. на середньому нагріві. В результаті вийшов бенгальська соус Dalana або Jhol.

Шаг №9

Додати обсмажені яйця і варену картоплю. Збалансувати густоту соусу, додавши ще 1/4-1/2 склянки гарячої води. Перемішати.

Шаг №10

Отриману масалу перелити в нешироку і глибоку сковорідку (або в каструлю з товстим дном). Накрити. Залишити гаситися при малому нагріванні 5-7 хв. За 1-2 хв. до вимикання додати 1/2 ч. ложки Гарам Масалов і 1/2 частину зелені кінзи. Перемішати, накрити.

Шаг №11

Перед подачею - червоний перець чилі порізати уздовж, навпіл, до плодоніжки. Обережно вичистити насіння.
Сервіровка на одну порцію:
2 яйця, 2 шматка картоплі, рясно полити приготованим соусом, посипати тушковані яйця з картоплею, зеленню кінзи, прикрасити стручком червоного перцю чилі. Подавати тушковані яйця з картоплею гарячими. В якості додаткового гарніру - варений рис басматі.

Вгору