Яйця пашот з грибним рагу

11

Грибне рагу готується з додаванням шпинату, сиру і волоських горіхів. Подається рагу з яйцем пашот.

Продукти
  • Яйця великі - 4 шт.
  • Гриби печериці (різані на четвертинки) - 230 г
  • Шпинат, молоде листя - 300 г
  • Сир грюйер (подрібнений на тертці) - 60 г (½ склянки)
  • Горіхи волоські (смажені, рубані) - 0,75 склянки
  • Олія оливкова - 1 ст. л.
  • Часник (подрібнений) - 3 зубки
  • Шалот (нарізаний соломкою) - 3 шт.
  • Шавлія свіжий (рубаний) - 1 ст. л.
  • Чебрець свіжий (рубаний) - 0,75 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 0,5 ч. л.
  • Сіль - 0,25 ч. л.
  • червоний винний Оцет - 2 ст. л.
  • Вода - 8 склянок
  • Оцет білий винний - 2 ст. л.
  • Гарбуз печений (за бажанням)
Приготування

Як робити: Яйця пашот з грибним рагу? Дуже просто читайте далі...

1. На середньо-сильному вогні розігріти велику чавунну каструлю (казанок). Налити 1 чайну ложку оливкової олії, викласти шпинат, готувати близько 2 хвилин. Дістати шпинат з каструлі і перекласти в друшляк, віджати рідину.

2. В ту ж каструлю налити оливкову олію, викласти часник і шалот, готувати 3 хвилини. Потім додати шавлія, ½ чайної ложки чебрецю, ¼ чайної ложки чорного меленого перцю, сіль і гриби, готувати, помішуючи, близько 7 хвилин. Ввести шпинат, ½ склянки волоських горіхів, червоний винний оцет і сир, перемішати, готувати секунд 30.

3. У великій каструлі змішати 8 склянок води з білим винним оцтом, довести до кипіння. Вилити в киплячу воду по одному яйцю, готувати 3 хвилини. Шумівкою дістати яйця з каструлі.

4. На кожну з чотирьох тарілок викласти приблизно по 2/3 склянки грибної суміші, а зверху викласти по одному яйцю пашот. Посипати чебрецем, чорним меленим перцем і горіхами. Подавати страву відразу ж. Можна подати з цього блюдо печений гарбуз (за бажанням).

Вгору