Яйця Бенедикт

Класичне блюдо високої кухні, яйця Бенедикт популярні в Америці і відомі у всьому світі. Це інтернаціональне блюдо було придумано французом у Нью-Йорку з використанням таких інгредієнтів англійської кухні, як шпинат, порей і бекон.

Продукти
  • Багет - 1 шматочок
  • Бекон (нарізка) - 3 смужки
  • Шпинат (свіжі молоді листки) - 100 г
  • Цибуля-порей (біла частина) - 30 г
  • Яйце пашот - 1 шт.
  • Голландський соус - 1-2 ст. ложки
  • Олія оливкова - 30 мл
  • Масло вершкове
  • Сіль (морська)
  • чорний Перець
Приготування

Як робити: Яйця Бенедикт? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати яйце пашот розповідається в цьому рецепті.

Рецепт голландського соусу - тут.

Покрокове приготування

Шаг №1

Зрізаємо з шматочки багета невелику частину (верхівку).

Шаг №2

Цибуля-порей розрізаємо вздовж навпіл і потім нарізаємо півкільцями.

Шаг №3

Розігріваємо на сковороді оливкове масло (або суміш оливкової і вершкового масла). Обсмажуємо цибулю, помішуючи.

Шаг №4

Додаємо листя шпинату, сіль і перець.

Шаг №5

Обсмажуємо, помішуючи, до розм'якшення шпинату.

Шаг №6

Окремо обсмажуємо смужки бекону.

Шаг №7

У тій же сковороді, де смажився бекон, на останньому жирі обсмажуємо хліб з двох сторін.

Шаг №8

На підсмажений хліб викладаємо шпинат з цибулею, бекон і готове яйце пашот.

Шаг №9

Поливаємо зверху голландським соусом.

Приємного апетиту!

Вгору