Яблука в карамелі

3

Яблука в карамелі - рецепт дуже популярний на заході, в той же час - дуже простий і шалено смачний!

Продукти
  • 2 яблука
  • 150 г цукру
  • 1 ч. л. лимонного соку
Приготування

Як робити: Яблука в карамелі? Дуже просто читайте далі...

Яблука для цієї страви краще брати рівні, гарної форми, не червиві. Краще кислі сорти яблук, т. к. карамель дуже солодка, і якщо солодким буде ще й сам фрукт, це може бути вже занадто.

1. Вимийте яблука і ретельно витріть насухо. Для цього десерту підійдуть тільки абсолютно сухі фрукти. Підготуйте посуд, в яку ви будете складати готові яблука. Найкраще підійде широке плоске блюдо, змащене рафінованим рослинним маслом або выстеленное вощеного папером (щоб яблука не прилипали).

2. Візьміть сковороду, висипте в нього цукор, влийте лимонний сік і поставте на середній вогонь. Постійно помішуйте і чекайте, поки цукор не карамелізується. Якщо цукор буде танути занадто швидко, зменшіть вогонь, в іншому випадку карамель може потемніти і почати гірчити.

3. Як тільки цукор розтопиться і перетвориться в густий сироп, настроміть яблуко на шпажку або дерев'яну паличку і занурте в карамель. Це потрібно робити дуже швидко. Перед тим, як занурити яблуко, зменшіть вогонь. Але знімати сковороду з плити можна - карамель загусне. Якщо яблуко не вийшло занурити повністю, полийте його з ложки.

4. Готове яблуко в карамелі покладіть на тарілку і дайте охолонути.

При бажанні можна додати харчовий барвник карамель, щоб отримати різнокольорові яблука в карамелі. А можна яблука з ще не встигла застигнути карамеллю обваляти в мелених горіхах або кокосовій стружці.

Вгору