Яблучний штрудель

12

Яблучний штрудель - це страва з дитинства, але актуально в будь-якому віці. Пропоную чудовий рецепт яблучного штруделя - пальчики оближеш!

Продукти
  • Яблука зелені (чищені і порізані скибочками завтовшки 0,5 см) - 2 шт.
  • Яблуко червоне (чищеное та різане шматочками товщиною 0,5 см) - 1 шт.
  • Тісто філо заморожене (розмерзається) - 10 листів (розміром 35х22,5 см)
  • Золотистий родзинки - 1/2 склянки
  • Яблучний оцет - 2 ст. л.
  • Свіжі білі хлібні крихти - 1/4 склянки
  • Масло вершкове (розтоплене тепле) - 8 ст. л.
  • Волоські горіхи (смажені і рубані) - 1/3 склянки (за бажанням)
  • Цукор білий - 1/4 склянки+2 ст. л.
  • Свіжий лимонний сік - 1 ч. л.
  • Кориця мелена - 1/4 ч. л.
  • Сіль - 1/8 ч. л.
  • Цукрова пудра для сервірування
  • *
  • Для соусу (за бажанням):
  • Сметана - 1/2 склянки
  • Вершки для збивання - 1/2 склянки, Цукор - 2 ч. л.
  • Ванільний екстракт - 1/8 ч. л.
  • Сіль - 1/8 ч. л.
Покрокове приготування
1 Яблучний штрудель, шаг 1

Як приготувати яблучний штрудель:

1. Грати розташувати в духовці на середню позицію, а саму духовку включити для попереднього розігріву до 235 градусів. Деко застелити пергаментом. У невеликому сотейнику на середньому вогні довести до кипіння оцет, висипати в нього родзинки, накрити кришкою і зняти сотейник з плити.

2. У сковороді на середньому вогні розігріти 1 столову ложку вершкового масла, висипати хлібні крихти і обсмажити, помішуючи, протягом близько 2 хвилин. Пересипати крихти у велику миску.

3. Родзинки обсушити і додати в миску з хлібними крихтами. Додати до родзинок яблука, горіхи, 1/4 склянки цукру, лимонний сік, корицю і сіль, добре перемішати.

:)
2 Яблучний штрудель, шаг 2

4. Аркуш пергаменту розміром 50х40 сантиметрів розкласти на робочій поверхні довгою стороною до себе.

5. Один лист тіста філо покласти на пергамент по ліву руку короткою стороною до себе. Змастити лист розтопленим маслом і посипати 1/2 чайної ложки цукру. Ще один лист тіста покласти трохи правіше, внахлест з першим аркушем, на 2,5 сантиметра. Цей лист теж змастити маслом і посипати такою ж кількістю цукру. Третій лист укласти на перший, внахлест з другим і т.д. Таким чином викласти всі листи один на одного, змащуючи маслом і посипаючи цукром.

3 Яблучний штрудель, шаг 3

6. Яблучну начинку викласти на тісто, відступаючи від нижнього краю 8 сантиметрів і від боків по 5 сантиметрів.

4 Яблучний штрудель, шаг 4

7. Спочатку загорнути порожні боковушки, потім нижній край, і потім повернути виріб рулетом.

5 Яблучний штрудель, шаг 5

8. Акуратно перенести яблучний штрудель на деко, «нахлестной» стороною вниз. Змастити штрудель вершковим маслом і посипати цукром.

6 Яблучний штрудель, шаг 6

9. На поверхні штруделя зробити надрізи ножем на відстані 2,5 см один від одного, щоб при випіканні тісто не вздувалось.

10. Поставити деко в розігріту духовку і випікати штрудель близько 15 хвилин, до золотистого кольору. Готовий яблучний штрудель дістати з духовки і дати охолонути на деку протягом приблизно 40 хвилин. Охолоджений яблучний штрудель посипати цукровою пудрою і подавати відразу ж.

11. Поки штрудель випікається, можна приготувати соус (за бажанням). Збити сметану і вершки, залишити при кімнатній температурі приблизно на 1,5 години. Перед подачею додати в соус цукор, ваніль і сіль.

Вгору