Яблучний пиріг а-ля Я

9 6

Яблучний пиріг, рецепт канадський .Делать дуже просто, займає якийсь час, але ви залишитеся задоволені результатом, обіцяю!!! Подавати яблучний пиріг можна з ванільним морозивом. :-)

Продукти
  • Для тіста:
  • 2,5 склянки борошна
  • 250 г вершкового масла
  • 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру
  • 8 ст. л. холодної води
  • *
  • 1 кг яблук
  • 2 ч. л. меленої кориці
  • 1 склянка цукру
  • 0,5 склянки борошна
Приготування

Як робити: Яблучний пиріг а-ля Я? Дуже просто читайте далі...

1. У блендері змішайте борошно, цукор і сіль. Додайте масло, нарізане шматочками, і пусьсирующим режимом змішайте, щоб тісто вийшло маленькими шматочками. Потім додайте воду (додавайте по 1 ложці і перемішуючи після кожного додавання). Наприкінці ще раз перемішайте до отримання однорідної маси.

2. Викладіть тісто і пам'ятайте його руками. Розділіть на дві частини, переконайтеся, щоб вони були овальні, трохи посипте борошном і загорніть кожен шматок в пластикову плівку. Покладіть ваші овальчики в холодильник на 1 годину.

3. Тим часом очистіть яблука від шкірки і насіння, наріжте тонкими дрібними шматочками і змішайте з цукром, корицею і борошном.

4. Вийміть тісто з холодильника, дайте йому постояти при кімнатній температурі 10 хв, потім розкачайте перший овал і розкладіть у посуді для запікання (вона має бути глибока).

5. Висипте ваші яблука в одержаний нижній шар пирога. Потім розкачайте другий овал, розкладіть поверх яблук і скріпіть пиріг по краях.

6. Проріжте верхній шар так, щоб вийшли дірочки (вони потрібні для того, щоб виходив пар). Поставте яблучний пиріг в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Готово!!!

Вгору