Яблучний крамбл

11 4 5 хв. 15 хв.

Я пропоную приготувати дуже швидкий десерт, який, по-перше, дуже простий. По-друге, дозволяє гратися з різними інгредієнтами в дуже широких межах. По-третє, дещо для нього можна приготувати заздалегідь і в святковий день за 20 хвилин до подачі до столу розкласти по формочках (5 хвилин), підрум'янити в духовці (10-15 хвилин) і вуаля! Я хочу запропонувати вам приготувати крамбл!

Продукти
  • Для начинки:
  • Яблука — 4 шт
  • Цукор — 1/3 склянки
  • Масло вершкове — 30 г
  • Сік 1/2 лимона
  • Кориця — за смаком
  • Для затирухи (крамбла):
  • Борошно — 100 г
  • Цукор — 60 г
  • Масло вершкове — 70 г Горіхи — 100 г (опціонально)
  • Ваніль — за смаком
  • Для карамелі (для прикраси):
  • Цукор — 1/3 склянки
Приготування

Як робити: Яблучний крамбл? Дуже просто читайте далі...

Всі подробиці ви можете побачити у відеоролику. Тут же відзначу основні віхи:

1. З 30 г масла і 1 / 3 склянки цукру приготувати масляну карамель.

2. Очищені і порізані яблука карамелизовать в ній, в кінці додавши сік 1/3 лимона і дрібку кориці.

3. З 100 г борошна, 60 г цукру, 70 г вершкового масла і 100 г порубаних горіхів змішати крамбл (російською це буде затируха).

4. Карамелизованные яблука викласти в одну велику або кілька маленьких форм для запікання і присипати крамблом.

5. Підрум'янити в духовці.

*

Для начинки можна взяти будь-які фрукти і ягоди у всіляких поєднаннях.

Можна їх викупати в карамелі, не можна купати, тверді варто потримати в ній якомога довше.

М'які сливи, персики, нектарини просто присипати дрібним цукром.

Сухофрукти добре б заздалегідь трохи проварити в невеликій кількості води.

В затирухе третину борошна можна замінити геркулесовими пластівцями, додати цедру лимона, апельсина або натертий шоколад.

А можна просто мигдальне печиво розкришити або підсушений білий хліб, змішавши його з маслом і дрібним цукром.

можна Ароматизувати як начинку, так і затируху, а то і всі разом. Використовуйте кардамон, ваніль, корицю, аніс, можна додати маленьку щіпку перцю, можна хлюпнути наперсток рому або коньяку. Або лікеру.

*

Це — класичний домашній десерт, швидкий і нескладний — з ним впораються навіть дошкільнята.

А канікули — найкращий час для спільних експериментів на кухні, якщо ви торчите будинку.

Запросіть друзів, вручіть кожному по формочці і нехай кожен збере собі начинку за смаком.

Або змішайте все в одній великій формі і заваріть побільше міцного чаю.

Покрокове приготування

Шаг №1

Готуємо карамель.

Шаг №2

Карамелізуем яблука.

Шаг №3

Змішуємо крамбл (затируху).

Шаг №4

Заповнюємо формочки карамелизованной начинкою і присипаємо крамблом.

Шаг №5

Готуємо карамель для прикраси.

Шаг №6

Робимо ялинку з карамелі для прикраси готового яблучного крамбла.

Шаг №7

Готову страву.

Шаг №8

Ось такий простий і швидкий десерт!

Вгору