Яблучний кекс з горіхами

11

В тісто для кексу додаються подрібнені на тертці яблука, волоські горіхи, прянощі.

Продукти
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 250 г
  • Яблука (очищені) — 300 г
  • Горіхи волоські (подрібнені) — 100 г
  • Яйця великі — 2 шт.
  • Борошно — 300 г
  • Кориця мелена — 1,5 ч. л.
  • Імбир мелений — 1,5 ч. л.
  • Розпушувач — 0,75 ч. л.
  • Сода — 0,25 ч. л.
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Ванільний екстракт — 2 ч. л.
Приготування

Як робити: Яблучний кекс з горіхами? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати яблучний кекс з горіхами:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити маслом круглу форму для кексу (з отвором посередині) діаметром 23 див Яблука очистити і натерти на крупній тертці.

2. У мисці змішати борошно, корицю, імбир, розпушувач, соду і сіль.

3. В іншій мисці збити вершкове масло з цукром, поступово ввести яйця і ванільний екстракт.

4. Продовжуючи збивати на слабкою швидкості, ввести муку. Додати яблука і горіхи, перемішати лопаткою. Викласти тісто в підготовлену форму і помістити в розігріту духовку, випікати яблучний кекс з горіхами 55-65 хвилин, до готовності.

5. Готовий кекс дістати з духовки, провести ножем між стінками вироби і бортиками форми. Залишити яблучний кекс з горіхами при кімнатній температурі на 15 хвилин, а потім дістати кекс з форми, дати повністю охолонути при кімнатній температурі.

Вгору