Яблучний кекс з фініками

13

Кекс готується з додаванням яблучного джему, фініків, горіхів та прянощів.

Продукти
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 125 г
  • Яблучний джем — 3 склянки, Яйця — 2 шт.
  • Фініки (рубані) — 120 г
  • Кориця мелена — 1 ч. л.
  • Імбир мелений — 1 ч. л.
  • Мускатний горіх мелений — 1 ч. л.
  • Гвоздика мелена — 0,5 ч. л.
  • Борошно — 500 г
  • Розпушувач — 2 ч. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Цукор коричневий — 400 г
  • Волоський горіх (рубаний) — 100 г
Приготування

Як робити: Яблучний кекс з фініками? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати яблучний кекс з фініками:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити маслом і присипати борошном форму для кексу (з діркою посередині) діаметром 25 див.

2. У мисці змішати борошно, розпушувач, корицю, імбир, мускатний горіх, гвоздику і сіль.

3. В іншій мисці збити розм'якшене вершкове масло з цукром до кремоподібного стану. Поступово ввести яйця, добре збиваючи після кожного.

4. Продовжуючи збивати масляну суміш на слабкою швидкості ввести сухі інгредієнти, чергуючи з яблучним джемом.

5. Додати в тісто фініки і волоський горіх, перемішати ложкою.

6. Викласти тісто в підготовлену форму і помістити в розігріту духовку, випікати яблучний кекс 80-90 хвилин, до чистої дерев'яної палички при проколі.

7. Готовий яблучний кекс дістати з духовки, провести ножем між виробом і бортиками форми. Залишити кекс у формі при кімнатній температурі на 15 хвилин. А потім дістати яблучний кекс з форми і викласти на решітку, залишити до повного охолодження.

Вгору