Яблучні дольки в карамелі

5

Смажені скибочки яблук в карамелі, рецепт із серії «Простіше простого». Готуємо разом шикарний десерт.

Продукти
  • Яблука кислі (бажано антонівка) — 500 г
  • Цукор — 1 склянка
  • Крохмаль (рисовий чи картопляний) — 150 г
  • Олія рослинна рафінована для смаження — 1 склянка
  • Масло рослинне для карамелі (бажано кунжутне) — 1 склянка
  • Масло кунжутне для подачі (за бажанням) — 2-3 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування яблучних часточок в карамелі перед вами.

Шаг №2

Як приготувати яблука в карамелі (часточками):

Яблука вимити, очистити, розрізати на 4 частини, вирізати серцевину.

Шаг №3

Очищені від шкірки і серцевини яблука нарізати часточками.

Шаг №4

Яблучні дольки обваляти в крохмалі (100 г).

Шаг №5

Змішати решту крохмаль (50 г) з водою до консистенції сметани.

Шаг №6

Потім яблука вмочити в суміш крохмалю з водою.

Шаг №7

Добре розігріти в глибокій сковороді рослинне масло (1 склянка), приблизно до 170°С. Викласти в сковороду яблучні дольки. Обсмажити яблучні дольки. Спочатку з одного боку на середньому вогні (близько 3 хвилин).

Шаг №8

Потім перевернути і смажити яблука з іншого боку, 2-3 хвилини на середньому вогні.

Шаг №9

Запашні яблучні дольки викласти в миску.

Шаг №10

В іншу сковороду влити масло для карамелі, розігріти. У гаряче масло поступово всипати цукор, що слід розтопити на слабкому вогні, помішуючи.

Шаг №11

Коли карамель придбає золотавий відтінок, викласти в неї часточки яблук, швидко перемішати і вийняти, можна збризнути кунжутним маслом.

Шаг №12

Яблучні дольки в карамелі готові.
Приємного апетиту!

Вгору