Яблучні млинці на кислому молоці

9 4 40 хв. 40 хв.

м'які Бархатисті млинці з легким яблучним смаком.

Продукти
  • Молоко кисле або кефір - 400-450 г
  • Борошно - 150-180 г
  • Яйця - 2-3 шт
  • Цукор - 2-4 ст. ложки
  • Ванільний цукор - 1 ч. ложка
  • солодке Яблуко - 1 шт. (100-150 г)
  • Сода - 0,25-0,5 ч. ложки
  • Оцет - 0,25 ч. ложки
  • Олія рослинна - 2-2,5 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати млинці яблучні:

Змішати яйця, цукор і ванільний цукор.

Шаг №2

Додати 200 г кислого молока або кефіру. Перемішати.

Шаг №3

Яблуко очистити від шкірки і насіння, натерти на самій дрібній тертці.

Шаг №4

Додати яблуко в тісто. Збити.

Шаг №5

Додати борошно, що залишилося, кисле молоко і соду з оцтом. Збити міксером.

Шаг №6

В кінці додати рослинне масло. І знову збити міксером.

Шаг №7

Розігріти сковороду з антипригарним покриттям. Можна пекти млинці і на чавунній сковороді, але вони дуже ніжні і їх складно буде перевертати.

На розігріту сковороду (можна для першого млинця налити на неї трохи олії) вилити порцію тіста (100-120 мл). Розподілити тісто рівномірно по сковороді.
Смажити млинці на середньо-слабкому вогні до тих пір, поки верх не «схопиться» - зверху не повинно бути рідкого тіста. Це приблизно 2 хвилини.

Шаг №8

Потім млинець потрібно акуратно перевернути і обсмажити з іншого боку (ще 1,5-2 хвилини).
Так само випекти інші млинці. Дуже зручно використовувати для приготування млинців яблучних дві сковорідки - швидко, часом не втрачається.

Шаг №9

Млинці яблучні готові. Приємного апетиту!

Вгору