Збита яєчня по-португальськи

13 8 45 хв.

Ех, як шкода, що я раніше не дізналася, що яйця можна готувати таким способом! Вони виходять дуже ніжними, кремоподібними і тануть у роті. Всім раджу спробувати, якщо не по-португальськи, то хоча б просто збиту яєчню.

Продукти
  • Для яєчні:
  • Яйця - 24 шт. (по 3 на особу)
  • Вершкове масло - 80 г + 80 г
  • Сіль
  • Перець
  • Для томатного фондю:
  • Вершкове масло - 40 г
  • Цибуля-шалот - 40 г
  • Томати великі і стиглі - 800 г
  • Томатна паста (додатково)
  • Букет-гарні (чебрець, розмарин, лавровий лист)
  • Часник - 2 зубчики
  • Цукровий пісок - 1 щіпка
  • Петрушка для прикраси
  • Сіль
  • Перець
Приготування

Як робити: Збита яєчня по-португальськи? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати яєчню по-португальськи:

ТОМАТНЕ ФОНДЮ.

1. Моєму томати, видаляємо плодоніжки. Опускаємо томати на кілька секунд в окріп, знімаємо шкірку.

2. Розрізаємо навпіл по висоті і витягуємо рідку внутрішню частину із зернами. Ріжемо м'якоть на дрібні кубики.

3. Цибуля миємо, чистимо і дрібно нарізаємо. Часник чистимо, але не ріжемо.

4. Цибулю обсмажуємо на вершковому маслі, додаємо кубики томатів, букет-гарні і часник. Солимо, перчимо і додаємо дрібку цукру.

Додатково можна додати трохи томатної пасти для поліпшення кольору.

5. Тушкуємо без кришки до тих пір, поки вся рідина не випарується. Витягуємо часник і букет-гарні.

ЗБИТА ЯЄЧНЯ.

Час приготування яєць - 18 хвилин.)

1. Яйця розбиваємо в миску, солимо і перчимо. Злегка збиваємо яйця виделкою.

2. Розтоплюємо масло (80 г) у каструлі відповідного об'єму.

3. Яйця виливаємо в каструлю. На повільному вогні готуємо яєчню, постійно перемішуючи лопаткою, стежимо, щоб яйця не прилипали до дна і стінок.

4. Знімаємо з вогню і додаємо вершкове масло, акуратно перемішуємо.

На цьому приготування яєчні закінчується...

Але у нас же збита яєчня по-португальськи, тому:

5. Додаємо до яєць 2/3 томатного фондю, акуратно перемішуємо і перекладаємо в тарілку.

Зверху кладемо залишився фондю, посипаємо яєчню дрібно нарізаною петрушкою.

Вгору