Чарівний кабачок (швидкий маринад для кабачків)

9

Дивовижний рецепт, особливо для тих, хто з гостреньким на «ти». Можна і на гарнір до м'яса, і як салатик, а вже як закуска — взагалі шикоз!

Продукти
  • Кабачки молоді — 3 шт. (грам 400-500)
  • Зелень кропу — 1 пучок
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Олія оливкова або соняшникова рафінована — 60-70 грам
  • Оцет білий винний — 2 ст. ложки
  • Мед рідкий — 1 ст. ложка
  • Перець чорний — за смаком
  • Сіль — за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Беремо: молоденькі кабачки штуки 3 (грам 400-500), пучок кропу, 2-3 зубчики часнику, оливкова або рослинне рафінована олія (60-70 грам), 2 столові ложки білого винного оцту, 1 столову ложку рідкого меду, чорний перець і сіль.

Шаг №2

Кабачки миємо й обсушуємо. Ріжемо їх на довгі тонкі пластинки. Природно, овочерізкою. Якщо у вас не молоденькі кабачки, мабуть серцевину і шкірку краще не використовувати.
Кабачки, солимо і відставляємо на півгодинки в сторону. Даємо їм спокійно подружитися з сіллю і пустити сльозу.

Шаг №3

Кріп дрібно ріжемо (на цей раз, дійсно, дрібно).

Шаг №4

Часник пропускаємо через прес або тремо на дрібній тертці. І в окремій пиалке з'єднуємо часник, олію, перець, оцет і мед. Все добре перемішуємо.

Шаг №5

З кабачків зливаємо весь сік, який з'явився в процесі відстоювання в сторонці, засипаємо кропом і заливаємо маринадом. Все перемішуємо.

Шаг №6

Прибираємо в холодильник мінімум на 2 години. Якщо будемо за цей час іноді помішувати — це ми взагалі молодці!

Шаг №7

Праць страва вимагає — ну менше вже просто не буває, а результат реально дуже гідний. Хочу зауважити, що і на «парадному», так би мовити, столі страва теж не загубиться. Навіть дуже користується попитом.
Приємного Вам апетиту!

Вгору