Вишня у власному соку (заготівля на зиму)

2 30 хв. 600 хв.

Один з популярних видів домашньої консервації – заготівля вишні на зиму. Вишня у власному соку відмінний вибір для закрутки, вона зберігає багато вітамінів, так як не піддається тривалій термообробці. Такі заготовки з вишні на зиму хороша основа для приготування компотів, начинок для пирогів, прикраси десертів.

Продукти
  • Вишня — 1 кг
  • Цукор — 500 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для заготівлі вишні на зиму.

Шаг №2

Як заготовити вишні у власному соку на зиму:

Вишні добре промити в холодній кип'яченій воді, сполоснути гарячою, просушити.

Шаг №3

Вийняти кісточки.

Шаг №4

Пересипати пошарово цукром. Залишити на 6-8 годин.

Шаг №5

Банки ретельно вимити і прогріти в духовці.

Шаг №6

Коли ягоди дадуть сік і цукор розчиниться, розкласти їх у чисті банки.

Шаг №7

Накрити кришками і пастеризувати при температурі 85° C (банки 0,5 л протягом 10 хвилин, банки 1 л — 15 хвилин).

Шаг №8

Потім закрутки з вишні закатати.

Вгору