Вишневий пиріг по-тирольски

Зараз в сезон свіжої вишні мені захотілося вишневого пирога і я знайшла цей чудовий рецепт.

Продукти
  • Тісто: 120 гр. холодного злив. масла, 1 яйце, 1,5 склянки борошна, 0,5 склянки цукру, щіпка волі і ванілі. Крем: 1 склянка молока, 3 яйця, 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю, 3 ст.л. цукру. Начинка: 2,5 склянки вишні без кісточок, 3 ст.л. цукру, 50 мл
  • алкоголю ( у мене вишневий лікер), 1 ст.л. швидкорозчинного желатину.
Приготування

Як робити: Вишневий пиріг по-тирольски? Дуже просто читайте далі...

Форма d24 див. , висота бортів не менше 3 див.

Вишню посипати цукром,залити алкоголем і прибрати в сторону.

Для тіста всі інгредієнти скласти в чашу і збити до однорідності. Пальцями розподілити тісто за формою ,зробивши борту. Прибрати форму з тестом на 15 хвилин в морозильну камеру. Розігріти духовку до Т200С і випікати основу 15 хвилин під гнітом, і 10 хвилин без неї.

Для крему злегка розігріти молоко. Окремо збити яйця з

цукром і крохмалем. Влити підігріте молоко, перемішати і перелити назад в сотейник. Помішуючи, варити крем до загустіння. Зняти з вогню, додати ваніль і прибрати ненадовго в бік. У остигнула основу перелити крем і

розрівняти.

Желатин розчинити в 0,5 склянці води і залити вишню. Перемішати і залишити на 5 хвилин. Після вишню вийняти і

викласти її поверх крему. Акуратно залити утворився соком з желатином (його знадобитися кілька ложок) . Прибрати пиріг на кілька годин у холодильник ( у мене простояв ніч).

*

Джерело: baby.ru/blogs/post/295974232-45194423/

Вгору