Вишневе варення з кісточками

3 60 хв. 600 хв.

Рецепт вишневого варення з кісточками простіше і швидше у виконанні, так як виключається процедура видалення кісточок з ягід. Вишневе варення з кісточками — рецепт чудового ласощі з особливим смаком, завдяки аромату кісточок вишні. Але, при всій його смаколики і корисності, які слід обов'язково пам'ятати, що вишневе варення з кісточками не можна довго зберігати, так як вона з часом стає не тільки не корисним, а й небезпечним для здоров'я.

Продукти
  • Вишня — 1 кг
  • Цукор — 1,5 кг
  • Вода — 1 склянка
Приготування

Як робити: Вишневе варення з кісточками? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості продуктів виходить 1 л вишневого варення.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти за рецептом вишневого варення з кісточками перед вами.

Шаг №2

Як приготувати вишневе варення з кісточками:

Вишні добре промити.

Шаг №3

Вишні перебрати, очистити від хвостиків.

Шаг №4

Вишні помістити в таз.

Шаг №5

Приготувати цукровий сироп. Для цього в каструлю налити воду, додати цукор. Поставити каструлю на слабкий вогонь розмішуючи ложкою цукор, довести сироп до кипіння. Кип'ятити 1-2 хвилини.

Шаг №6

Приготовленим сиропом залити перебрані і вимиті вишні, витримати в прохолодному місці 8-10 годин.

Шаг №7

Після цього варити варення до готовності близько 15-30 хвилин (в залежності від густоти варення). Під час варіння ретельно ложкою знімати пінку.

Шаг №8

Промити банки з содою. Простерилізувати банки і кришки будь-яким способом.

Шаг №9

Потім вишневе варення з кісточкою перекласти в гарячому вигляді в підготовлені банки.

Шаг №10

Вишневе варення з кісточкою готово.
Приємного апетиту!

Вгору