Вишневе варення з кісточками

3

Люблю робити вишневе варення з кісточками. І мороки менше, і більше смаку. Може мені здається, але варення з кісточкою пахучіше:)

Продукти
  • Вишня - 1 кг
  • Цукор - 1 кг
  • Вода - 0,5 склянки
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для вишневого варення перед вами.

Заздалегідь промити банки з содою. Простерилізувати банки і кришки.

Шаг №2

Приготування вишневого варення з кісточками.

Вишні промити, очистити від хвостиків.

Шаг №3

Висипати вишню в миску (краще всього емальований або мідну). Засипати ягоди цукром, щоб вишня дала сік. Нехай ягоди настоятися 3-5 годин.
Потім зробити в середині поглиблення і налити туди воду. Вода в варення потрібна для того, щоб вишня не пригоріла, так як спочатку соку буде мало.

Шаг №4

Поставити миску з варенням на невеликий вогонь і, помішуючи, довести варення до кипіння. Кип'ятити 3 хвилини. Зняти пінку, вимкнути газ і охолодити варення, близько 5 годин.
Коли варення охолоне, знову поставити на вогонь і варити вишневе варення з кісточками до готовності (близько 20-30 хвилин) на невеликому вогні, регулярно помішуючи.

Шаг №5

Якщо сумніваєтеся, що варення готове, то перевірте. На плоске блюдечко капнути краплю варення. Якщо вона не розтікається, то варення готове. Розлити варення по стерильним банкам і закатати.
Вишневе варення з кісточками готово. Приємного апетиту!

Вгору