Виноградний хліб

9

Простий рецепт виноградного хліба — солодкої коржі з хлібного тіста з виноградом, родом з Тоскани, знаменитого виноробного регіону Італії. Цей корж, звана у Флоренції stiaccia, була улюбленим стравою крестян в період збирання винограду і до цих пір дуже популярна в Тоскані.

Продукти
  • Для тіста:
  • тепла Вода — 250 г
  • Борошно — 500 г
  • пивні Дріжджі — 25 г
  • Олія оливкова — 5 ст. ложок
  • Сіль — 15 г
  • Цукор — 2 ч. ложки
  • Для начинки:
  • темний Виноград, бажано дрібний, солодкий, без кісточок — 800 г
  • Цукровий пісок — 100 г
  • Олія оливкова — 8 ст. ложок
Приготування

Як робити: Виноградний хліб? Дуже просто читайте далі...

1. Приготувати хлібне тісто. Для цього в невеликій мисочці розвести дріжджі разом з половиною склянки теплої води і 2-ма чайними ложками цукру. Розмішати, накрити миску тарілкою і відставити, поки на поверхні не почне утворюватися піна. Тим часом розвести сіль у воді, що залишилася.

У велику миску насипати борошно, зробити в її центрі невелику ямку, додати туди підійшли дріжджі, оливкову олію, воду з сіллю і вимісити тісто (вимішувати, принаймні, протягом 10 хвилин). Залишити тісто підходити в теплому місці, накривши чистим рушником, приблизно на 2-3 години.

2. Коли тісто підійде, додати 4 столові ложки оливкової олії, 50 г цукру і знову вимісити. Тим часом виноград вимити і розігріти духовку до 180 градусів.

3. Розділити тісто на дві частини, першу частину розкачати в пласт товщиною приблизно 1 см і викласти на попередньо змащене оливковою олією деко. Зверху розмістити половину винограду, добре втираючи ягоди в тісто, знову змастити оливковою олією і посипати цукром.

4. Розкачати другий пласт тіста і викласти на перший, знову розмістити залишився виноград, змастити оливковою олією і посипати цукром.

5. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин.

Подавати охолодженої до кімнатної температури!

Приємного апетиту! Buon appetito!

Покрокове приготування

Шаг №1

Шаг №2

Вгору