Вино з агрусу

3

Рецепти вина з агрусу затребувані і популярні, так як вино з агрусу виходить високоякісним. Своїм букетом і смаковими властивостями воно нагадує виноградне. Перед вами простий рецепт приготування вина з агрусу в домашніх умовах.

Продукти
  • Аґрус — 1,5 кг
  • Цукор — 1 кг
  • Вода — 1,5 л
Покрокове приготування

Шаг №1

Все, що потрібно, щоб приготувати вино з агрусу.

Шаг №2

Як приготувати вино з агрусу:

Агрус вимити і перебрати.

Шаг №3

Стиглі ягоди як слід розім'яти ложкою.

Шаг №4

Перекласти в скляний балон (банку).

Шаг №5

Потім приготувати сироп з цукру і води. Для цього змішати цукор і воду.

Шаг №6

Довести до кипіння. Остудити.

Шаг №7

Залити остившім сиропом ягоди.

Шаг №8

Добре перемішати і залишити в прохолодному місці при температурі 16-18°С. Не менше 1/5 об'єму балона (банки) повинен залишитися вільним, щоб сік, що бродить не переливався через край. Шийку можна перев'язати чистою марлею. Кілька разів в день суміш слід перемішувати дерев'яною ложкою, щоб на поверхні не з'явилося цвілі.

Шаг №9

Через 7-8 днів сік відокремити від плодової маси — або з допомогою гумової трубки, або за допомогою фільтрації, наприклад через ту ж марлю. Сік перелити в пляшки, де бродіння триватиме, але вже не бурхливий, а тихе.
Під час тихого бродіння пляшки потрібно щільно закупорити пробками, найкраще з натуральної пробки, але, в крайньому випадку, можна використовувати дерев'яні або каучукові. В середині пробки зробити отвір і вставити в нього дуже щільно тонку гумову трубку. Інший кінець цієї трубки занурити в посудину з водою. Це дасть можливість виділяється при бродінні вуглекислого газу виходити з бутля, але зовнішнє повітря не потрапить до бродить рідини, і туди не проникнуть небажані ферменти.
Через 5-6 тижнів тихого бродіння на дно бутлів повинен випасти осад, вино стане прозорим. Тоді його потрібно перелити в пляшки, щільно закупорити пробками і витримати вино з агрусу ще близько двох місяців.
Вийшло вино буде мати фортеця 16-18°С. Вино з агрусу слід зберігати при температурі 8-12°С не більше одного року. Надалі смак вина може значно погіршитися.
Щоб отримати більш легке вино з агрусу, потрібно на те ж кількість ягід і цукру спочатку вдвічі збільшити кількість води, тоді вміст спирту у вині буде 10-12%, але таке агрусове вино вийде менш стійким.

Шаг №10

Вино з агрусу готово.

Вгору