Вертута з вишнею

10 8 30 хв. 150 хв.

Ніжна вертута c вишнею на десерт, для Вас:)

Продукти
  • Сметана домашня - 500 г
  • Вершкове масло - 125 г
  • Сіль - 0,5 ч.л.
  • Сода - 1 ч.л.
  • Оцет - 1 ч.л.
  • Борошно - 2-2,5 склянки
  • Цукор - за смаком
  • Вишня - 400 г
  • Крохмаль - 1 ч.л.
  • Цукрова пудра для присипки
Приготування

Як робити: Вертута з вишнею? Дуже просто читайте далі...

1. Робимо тісто. Для цього змішати сметану з маслом, сіллю і содою (соду погасити оцтом) і поступово додавати борошно по 0,5 склянки. Замісити еластичне тісто.

2. Готове тісто поставити на 2 год. в холодильник.

3. Розігріти духовку на 180*С. Тісто розділити на 8 колобків.

4. Тонко розкачати, викласти вишню і присипати трохи цукром. Зверху трохи крохмалю притрусити, щоб не текла вишня під час випічки. Згорнути в рулетики.

5. Випікати на середній полиці 20-30 хв. Дати трохи охолонути і присипати пудрою за бажанням.

Вгору