Вертута з гарбузом по-молдавськи

8 8 90 хв.

У нас визріла гарбуз. Робимо разом бюджетне частування до чаю. Рекомендую рецепт вертути з гарбузом. І смачно, і корисно. Налітай! :)

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно - 320 г
  • тепла Вода - 100 мл
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Рослинна олія - 100 мл
  • Сіль - 1 щіпка
  • Для начинки:
  • Гарбуз - 1 кг
  • Цукор - 5-6 ст. ложок
  • Для посипання:
  • Цукрова пудра (за бажанням) - 2 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати вертуту з гарбузом:

Гарбуз очистити від шкірки і насіння, натерти на тертці. Гарбуз посипати цукром і перемішати.

Шаг №2

Зробити тісто. Для цього борошно просіяти.

Шаг №3

Яйце змішати з сіллю, водою і з 4 ст. ложками рослинного масла. Додати в борошно. Перемішати ложкою.

Шаг №4

Замісити м'яке тісто. Накрити тісто рушником, дати постояти 20 хвилин.
Включити духовку розігріти до 200 градусів.

Шаг №5

Тісто розділити на 3-4 частини. Частину тіста розкачати тонко або розтягнути на кулачках. Тісто змастити рослинним маслом. Віджати сік з гарбуза. Викласти тонким шаром на тісто.

Шаг №6

Згорнути тісто з начинкою в рулет.

Шаг №7

Змастити деко олією. Викласти рулет швом донизу. Так зробити все рулети.
Змастити вертуту з гарбузом зверху збитим жовтком або рослинним маслом. Поставити деко на середню полицю, випікати вертуту з гарбузом до готовності (35-40 хвилин).

Шаг №8

Вертута з гарбузом готова. За бажанням посипати цукровою пудрою.
Приємного апетиту!

Вгору