Віденський яблучний штрудель (Apfelstrudel)

13

Традиційна випічка австрійців. Рулет з витяжного тіста, начинений яблуками, родзинками і горіхами.

Продукти
  • Для витяжного тіста:
  • Борошно - 250 г
  • Вода - 150 г
  • Сіль - щіпка
  • Оливкова олія - 1 ст. л.
  • Для начинки:
  • середні Яблука - 5 шт.
  • Родзинки - 100 г
  • Цукор - 60 г
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Волоські горіхи - 50 г
  • Цедра і сік 1/2 лимона
  • Вершкове масло для змащування
  • Ром (або коньяк) для замочування родзинок
Приготування

Як робити: Віденський яблучний штрудель (Apfelstrudel)? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати яблучний віденський штрудель:

1. Приготуємо витяжний тісто. Для цього потрібно змішати просіяне борошно з водою, сіллю і оливковою олією, і замісити тісто. Накрити тісто харчовою плівкою і залишити при кімнатній температурі на 2-3 години.

2. Займемося начинкою. Родзинки замочити в ромі. Горіхи підсмажити і порубати.

Яблучка начистити, розрізати на четвертинки, видалити серцевину і нарізати на тонкі скибочки. Додати цукор, корицю, цедру лимона і сік лимона, перемішати і дати постояти.

3. Будемо витягати тісто. Велике кухонне рушник рясно посипати борошном. Розкачати на ньому тісто і далі тягнути тісто по колу, поки воно не стане прозорим. Краї тіста обрізати.

4. Тісто змастити розтопленим вершковим маслом і посипати рубаними горіхами. Родзинки відцідити і додати яблука, перемішати. Викласти начинку на тісто рівномірно і з допомогою рушника згорнути рулет.

5. Перекласти рулет на деко, застелене папером для випічки (пергаментом), змастити вершковим маслом і випікати віденський яблучний штрудель при температурі 180 градусів 30-40 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку), до золотистої скоринки.

6. Готовий віденський яблучний штрудель посипати цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Вгору