Віденський штрудель

12

Штрудель - це рулет з тонкого прісного тіста з шматочками яблук, родзинками, горіхами. Хочете спекти віденський штрудель з яблуками? Пан Штерн допоможе вам приготувати цей десерт.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно - 250 г
  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Вода - 150 мл
  • Сіль - 1 щіпка
  • Оливкова олія для заливки тесту - 4-5 ст. л.
  • Для начинки:
  • Яблука - 1,5 кг
  • Цукор - 125 г
  • Родзинки (розпарити) - 100 г
  • Волоський горіх - 50 г
  • Сухарі мелені - 50 г
  • Кориця - 5 г
  • Цукрова пудра - за смаком
Покрокове приготування
1 Віденський штрудель, шаг 1

Беремо просіяне борошно, додаємо точно відміряну кількість води.

:)
2 Віденський штрудель, шаг 2

Відміряємо і вливаємо олію.
Солимо.

3 Віденський штрудель, шаг 3

Вимішуємо тісто. Якщо ви користуєтеся міксером або комбайном, починайте з малої швидкості і поступово переходите на більш високу.

4 Віденський штрудель, шаг 4

Вимішане тісто поливаємо олією. Накриваємо чашу з тістом рушником і відкладаємо його вбік на півгодини.

5 Віденський штрудель, шаг 5

А поки займемося приготуванням начинки.
На сухій сковороді підсушуємо волоські горіхи.

6 Віденський штрудель, шаг 6

З яблук зрізаємо шкірку. Розрізаємо і видаляємо насіння.

7 Віденський штрудель, шаг 7

Підготовлені яблука нарізаємо невеликими тоненькими скибочками, як чіпси.

8 Віденський штрудель, шаг 8

Обсмажені горіхи подрібнюємо, додаємо їх до яблук.

9 Віденський штрудель, шаг 9

Додаємо родзинки, корицю.

10 Віденський штрудель, шаг 10

Додаємо мед. Все ретельно перемішуємо.

11 Віденський штрудель, шаг 11

Повернемося до тесту.
- найважливіший етап приготування штруделя.
Тісто треба розкачати до товщини цигаркового паперу.
стіл Посипаємо борошном, розкачуємо тісто. Воно добре тягнеться.

12 Віденський штрудель, шаг 12

Трохи розкачати, піднімаємо за край, витягуємо його.

13 Віденський штрудель, шаг 13

На столі розстилаємо кухонне рушник, посипаємо його борошном.

14 Віденський штрудель, шаг 14

Перекладаємо тісто на рушник і ще розкачуємо. Якщо тісто не поміщається на одному рушнику, підкладіть друге. Завдання - щоб через тісто стало видно малюнок.
Кажуть, у Відні товщину тесту перевіряють газетою: якщо через тісто можна прочитати текст, значить, готово.
Цей процес не простий, він вимагає певної вправності. Коли ви навчитеся, він буде займати не більше 10-15 хвилин.

15 Віденський штрудель, шаг 15

Малюнок видно? Змащуємо наше напівпрозоре тісто оливковою олією, яким раніше тісто було залито (2-3 ст. ложки) - дуже обережно, пензликом, щоб не порвати.

16 Віденський штрудель, шаг 16

Посипаємо тісто сухариками.

17 Віденський штрудель, шаг 17

З одного боку викладаємо гіркою всю начинку, трохи відступивши від краю.

18 Віденський штрудель, шаг 18

Все, тепер скручуємо наш штрудель в рулет. Тісто руками не чіпаємо, тримаємося лише за рушник.

19 Віденський штрудель, шаг 19

Розігріваємо духовку до 200 градусів. Застеляємо деко пергаментом. З рушники перекладаємо штрудель на деко. Ні в якому разі не беріть його руками, інакше ви відразу його порвете.

20 Віденський штрудель, шаг 20

Змащуємо штрудель залишилися оливковою олією і ставимо в духовку на 40 хвилин.

21 Віденський штрудель, шаг 21

Наш віденський делікатес готовий. Присипаємо його цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Вгору