Віденський штрудель

12

Штрудель - це рулет з тонкого прісного тіста з шматочками яблук, родзинками, горіхами. Хочете спекти віденський штрудель з яблуками? Пан Штерн допоможе вам приготувати цей десерт.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно - 250 г
  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Вода - 150 мл
  • Сіль - 1 щіпка
  • Оливкова олія для заливки тесту - 4-5 ст. л.
  • Для начинки:
  • Яблука - 1,5 кг
  • Цукор - 125 г
  • Родзинки (розпарити) - 100 г
  • Волоський горіх - 50 г
  • Сухарі мелені - 50 г
  • Кориця - 5 г
  • Цукрова пудра - за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Беремо просіяне борошно, додаємо точно відміряну кількість води.

Шаг №2

Відміряємо і вливаємо олію.
Солимо.

Шаг №3

Вимішуємо тісто. Якщо ви користуєтеся міксером або комбайном, починайте з малої швидкості і поступово переходите на більш високу.

Шаг №4

Вимішане тісто поливаємо олією. Накриваємо чашу з тістом рушником і відкладаємо його вбік на півгодини.

Шаг №5

А поки займемося приготуванням начинки.
На сухій сковороді підсушуємо волоські горіхи.

Шаг №6

З яблук зрізаємо шкірку. Розрізаємо і видаляємо насіння.

Шаг №7

Підготовлені яблука нарізаємо невеликими тоненькими скибочками, як чіпси.

Шаг №8

Обсмажені горіхи подрібнюємо, додаємо їх до яблук.

Шаг №9

Додаємо родзинки, корицю.

Шаг №10

Додаємо мед. Все ретельно перемішуємо.

Шаг №11

Повернемося до тесту.
- найважливіший етап приготування штруделя.
Тісто треба розкачати до товщини цигаркового паперу.
стіл Посипаємо борошном, розкачуємо тісто. Воно добре тягнеться.

Шаг №12

Трохи розкачати, піднімаємо за край, витягуємо його.

Шаг №13

На столі розстилаємо кухонне рушник, посипаємо його борошном.

Шаг №14

Перекладаємо тісто на рушник і ще розкачуємо. Якщо тісто не поміщається на одному рушнику, підкладіть друге. Завдання - щоб через тісто стало видно малюнок.
Кажуть, у Відні товщину тесту перевіряють газетою: якщо через тісто можна прочитати текст, значить, готово.
Цей процес не простий, він вимагає певної вправності. Коли ви навчитеся, він буде займати не більше 10-15 хвилин.

Шаг №15

Малюнок видно? Змащуємо наше напівпрозоре тісто оливковою олією, яким раніше тісто було залито (2-3 ст. ложки) - дуже обережно, пензликом, щоб не порвати.

Шаг №16

Посипаємо тісто сухариками.

Шаг №17

З одного боку викладаємо гіркою всю начинку, трохи відступивши від краю.

Шаг №18

Все, тепер скручуємо наш штрудель в рулет. Тісто руками не чіпаємо, тримаємося лише за рушник.

Шаг №19

Розігріваємо духовку до 200 градусів. Застеляємо деко пергаментом. З рушники перекладаємо штрудель на деко. Ні в якому разі не беріть його руками, інакше ви відразу його порвете.

Шаг №20

Змащуємо штрудель залишилися оливковою олією і ставимо в духовку на 40 хвилин.

Шаг №21

Наш віденський делікатес готовий. Присипаємо його цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Вгору