Ватрушка з м'ясом (біляші)

13 10 60 хв. 90 хв.

Біляші – смажені круглі пиріжки з м'ясом, традиційні для башкирської і татарської кухні, давно прижилися і в російській кухні.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно — 1 кг
  • Вода (або молоко) — 0,5 л
  • Дріжджі сухі активні — 1 пачка (11 г)
  • або дріжджі — 25 г
  • Цукор — 25 г
  • Сіль — 25 г
  • Для фаршу:
  • Яловичина жирна — 1,4 кг
  • Цибуля ріпчаста — 250 г
  • Вода — 190 мл
  • Перець — 0,25-0,5 ч. ложки (за смаком)
  • Сіль — 1-2 ч. ложки (за смаком)
  • Жир для смаження — 200 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для рецепта перед вами.
Як приготувати біляші?

Шаг №2

Спочатку треба приготувати дріжджове тісто. Для цього борошно просіяти в миску.

Шаг №3

У теплому молоці (або воді) розчинити дріжджі, цукор і сіль.

Шаг №4

У борошні зробити ямку. Вилити підготовлену суміш.

Шаг №5

Ложкою перемішати борошно з рідиною.

Шаг №6

Руками замісити м'яке тісто. Накрити рушником і залишити на 30 хвилин в теплому місці.

Шаг №7

Поки тісто підходить, зробити фарш. Для цього м'ясо помити, нарізати шматочками.

Шаг №8

Цибулю очистити, помити, розрізати на частини.

Шаг №9

Для фаршу м'ясо з цибулею пропустити через м'ясорубку, додати сіль, перець.

Шаг №10

Добре перемішати, додати холодну воду.

Шаг №11

Ще раз добре перемішати. Фарш готовий.

Шаг №12

Тісто, що підійшло, сформовать кульки (розміром з куряче яйце). Виходить приблизно 20 кульок.

Шаг №13

Кульки розкачати в коржі (товщиною близько 0,4 див.), покласти на середину фарш (1 ст. ложка з гіркою).

Шаг №14

Краї тіста защипнути так, щоб вийшла ватрушка з м'ясом, тобто, щоб залишилося над фаршем маленький отвір.

Шаг №15

Розігріти сковороду, налити рослинного масла. На сковорідку з добре розігрітим жиром покласти біляші з м'ясом отвором вниз, смажити на середньому вогні до підрум'янення (2-3 хвилини).

Шаг №16

Біляші після обсмажування перевернути, смажити 2-3 хвилини. Так посмажити всі ватрушки. Масло доливати по мірі потреби.

Шаг №17

Ватрушка з м'ясом (біляші) готові.
Приємного апетиту!

Вгору