Вареники з вишнями або черешнями

10 6 60 хв. 60 хв.

Для мене це не просто страва, а насолода. Як же я люблю вареники з вишнею. І вам рекомендую побалувати своїх коханих.

Продукти
  • Борошно - 3 склянки, Яйця курячі - 1-2 шт
  • Молоко - 0,75 склянки
  • Вода - 0,75 склянки
  • Сіль - 0,33 ч. ложки
  • Масло вершкове - 20 г
  • Вишня - 500 г
  • або черешня - 500 г
  • цукровий Пісок - 4 ст. ложки
  • Сметана - 1 склянка
Покрокове приготування
1 Вареники з вишнями або черешнями, шаг 1

Продукти для рецепта перед вами.

:)
2 Вареники з вишнями або черешнями, шаг 2

Плоди добре промити.

3 Вареники з вишнями або черешнями, шаг 3

Вишню або черешню очистити від хвостиків і кісточок.

4 Вареники з вишнями або черешнями, шаг 4

Вишню пересипати цукром і залишити на 1-1,5год для виділення соку.

5 Вареники з вишнями або черешнями, шаг 5

Борошно просіяти.

6 Вареники з вишнями або черешнями, шаг 6

У борошні зробити поглиблення, вбити в ямку курячі яйця, налити олію, воду і молоко, посолити. Розмішувати все спочатку ложкою.

7 Вареники з вишнями або черешнями, шаг 7

А потім руками замісити м'яке тісто з борошна, води, молока, яєць, олії та солі.

8 Вареники з вишнями або черешнями, шаг 8

Накрити рушником, дати тісту підрости 10-15 хв.

9 Вареники з вишнями або черешнями, шаг 9

Перемішати вишню з цукром (щоб у соку розчинити цукор, яким вишня була засипана). З вишні (черешні) злити сік у склянку.

10 Вареники з вишнями або черешнями, шаг 10

Тісто розділити на 3 частини. Одну частину тіста розкачати, підсипаючи борошно, на столі шаром 2-3 мм, Відступивши від краю тесту 2-3 см, розкласти вишні (черешні) в ряд по 3-4 ягодина відстані 2-3 см один від одного.

11 Вареники з вишнями або черешнями, шаг 11

Вільний край тіста загорнути.

12 Вареники з вишнями або черешнями, шаг 12

Нарізати вареники спеціальною виїмкою.

13 Вареники з вишнями або черешнями, шаг 13

Краї вареників защипить. Так зробити все вареники.

14 Вареники з вишнями або черешнями, шаг 14

Налити 2,5 л води в казанок. Поставити на вогонь і закип'ятити. Посолити. Опустити Вареники в окріп, варити в підсоленому окропі 3-4 хвилини; готові вареники (ті, які спливли на поверхню води) обережно вийняти шумівкою.

15 Вареники з вишнями або черешнями, шаг 15

Потім викласти на порційну посуд і полити вишневим соком (сік черешні), в соку попередньо розчинити цукор, яким вишня була засипана.
Вареники можна подавати зі сметаною.
Приємного апетиту!

Вгору