Вареники з картоплею і грибами

12

Вареники, або по-карпатськи «пырогы», давно маячили у мене в планах, але було якось боязко. Але, підбадьорений цією локшиною, вирішила, що волков боятися — до лісу не... ладно, загалом-таки зважилася.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне — 700 г
  • Вода — 300 г
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Для начинки:
  • Картопля — 600 г
  • Печериці — 400 г
  • Масло вершкове — 60 г
  • Кріп сушений — 1 ст. л.
  • Яйця — 2 жовтка
  • Сіль
  • Чорний мелений перець
  • Для подачі:
  • Сало підкопчене — 50 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 маленька цибулина
Приготування

Як робити: Вареники з картоплею і грибами? Дуже просто читайте далі...

Тісто для вареників відрізняється від пельменного — це було для мене відкриттям. Тому-то мені і не подобалися всі вареники, які я їла тут.

Як приготувати вареники з картоплею і грибами:

1. Воду закип'ятити. Борошно просіяти, додати сіль. Влити гарячу воду, замісити тісто (ось тут-то тістоміс і стане в нагоді, щоб не обпектися). Пан Сергій (Сергій Пожежа — ред.) у себе докладно розповідає про характеристики тесту, я так не вмію, тим більше що порівнювати мені його було не з чим:)) Але отримане загорнула в плівку і залишила хвилин на 20-30.

2. Для начинки відварила картоплю, растолкла в пюре, додавши вершкове масло і кріп. Печериці дрібно нарубила, обсмажила на вершковому маслі, дочекалася, щоб випарувалася вся рідина. Перемішала з картоплею, додала сіль і перець (солі не шкодувати, тісто прісне!). Коли маса трохи охолола — додала жовтки.

3. Вареники начиняла щільно, по шву кожного проходилася пальцями тричі. Зате при першій варінні з 16 штук шов не розвалився ні у одного.

Вареники з картоплею і грибами варять у великій кількості підсоленої води. Перший час потрібно постійно помішувати, щоб вони не приклеїлися до дна. Після спливання варити вареники з картоплею і грибами ще хвилини 3-4.

4. Виловити вареники з картоплею і грибами на тарілку, полити вытопленным жиром, додати шкварки з цибулею. Для подачі дрібно порізала копчене сало, вытопила жир і на невеликому вогні обсмажила цибулю, тонко нарізаний чвертькільцями.

Вгору