Варення «царський» з агрусу

4 90 хв. 1440 хв.

Варення з агрусу «смарагдове» або «царський» – це варення з зеленого агрусу, його треба варити з недостиглих ягід. Перед вами традиційний рецепт «царського» варення з агрусу з вишневими листям.

Продукти
  • Агрус — 1 кг
  • Вишневі листя (потрібні при вимочуванні) — 2-3 гілочки
  • Сироп:
  • Цукор — 1,5 кг
  • Вода — 2 склянки
Приготування

Як робити: Варення «царський» з агрусу? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості виходить 3 баночки по 0,5 л готового «царського» варення.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для «царський» варення з аґрусу перед вами.

Шаг №2

Як варити «царський» варення з агрусу:

Після сортування та мийки ягоди очистіть від стеблинок, чашолистків і насіння, надрізаю при цьому повністю або частково ножем.

Шаг №3

Через розріз петлею з алюмінієвого дроту або шпилькою видаліть насіння.

Шаг №4

Потім агрус знову промийте, покладіть в посуд, залийте.

Шаг №5

Промийте вишневі листя. При вистоюванні ягоди рекомендується перестилати вишневими листям. Останні надають варення з агрусу особливий аромат, сприяють збереженню зеленого кольору.

Шаг №6

Підготовлений агрус укладіть в посуд з листям вишні, залийте холодною водою і залиште на 5-6 ч.

Шаг №7

Далі агрус відкиньте на друшляк, а воду зцідіть в посуд вона стане в нагоді для сиропу.

Шаг №8

Зваріть сироп. У каструлю додайте 1,5 кг цукру і 2 скл. води (на 1 кг ягід), поставте на вогонь. Доведіть сироп до кипіння, помішуючи, на середньому вогні. Кип'ятіть 5 хвилин на маленькому вогні.

Шаг №9

Опустіть ягоди в киплячий сироп і вистоюєте не менше 3-4 ч.

Шаг №10

Після цього варіть «царський» варення з аґрусу багаторазово до готовності. Ще 3-4 рази по 5 хвилин, після 4-х годинного охолодження.

Шаг №11

Варення «царський» з агрусу готово.
Приємного чаювання!

Вгору