Варення з яблук

4

Рецепти варення з яблук мають нюанси, що залежать від сорту яблук. Розглянемо варіанти варіння варення з яблук різних сортів.

Продукти
  • Яблука — 1 кг
  • Цукор — 1-1,2 кг
  • Вода — 1 склянка
  • Лимонна кислота — 2-3 г
Приготування

Як робити: Варення з яблук? Дуже просто читайте далі...

Яблука сортів Коричне, Аніс наріжте невеликими шматочками і опустіть в киплячий сироп (на 1 кг очищених плодів — 1-1,2 кг цукру і 1 стакан води).

З яблук Пепін шафранний виходить дуже красиве і смачне варення. Але ці яблука попередньо кип'ятіть 5-10 хв., відкиньте на друшляк, промийте в холодній воді і опустіть в киплячий сироп. Для приготування сиропу використовуйте воду, в якій варилися яблука. На 1 кг яблук візьміть 1-1,2 кг цукру і 1 стакан води. Варіть варення з яблук сорту Пепін в один прийом, в кінці варіння додайте 2-3 г лимонної кислоти.

Варення з Антонівки або варення з Грушівки також відрізняються чудовими смаковими якостями. Для Антонівки на 1 кг плодів візьміть трохи більше цукру — 1,2-1,3 кг, а для Грушівки менше — 1 кг Води — 1 склянка.

Варення з Антонівки можна варити і по-іншому. Засипте пошарово часточки яблук цукром і вистоюєте 6-8 годин. Потім варення поставте на вогонь, влийте 1 склянку води (на 1 кг плодів), кип'ятіть 5 хв. і охолодіть. Після чого варення з Антонівки варіть до готовності.

Варення з Китайки варять наступним чином: укоротіть плодоніжки, яблука вимийте і наколіть. Потім помістіть їх в марлю і бланшируйте в киплячій воді 2-3 хв. Вийнявши з окропу, яблука опустіть в холодну воду до охолодження. Для сиропу на 1 кг плодів візьміть 1 кг цукру і 1 стакан води. У приготований сироп опустіть яблука, дайте раз прокипіти і зніміть з вогню. Варіть варення з Китайки у 2-3 прийоми по 5 хв. з витримуванням між варками по 5-6 годин.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для варення з яблук перед вами.

Шаг №2

Як приготувати варення з яблук:

Яблука вимийте, очистіть від шкірки і насіння, наріжте часточками (або шматочками).

Шаг №3

Зваріть сироп. Для цього у воді розчиніть цукор, закип'ятіть на середньому вогні. Варіть 5 хвилин на маленькому вогні.

Шаг №4

У киплячий сироп опустити нарізані яблука і, знявши з вогню, остудіть.

Шаг №5

Потім поставте на вогонь, кип'ятіть 5 хв. і знову охолодіть (витримайте 5-6 годин). Так повторіть 2-3 рази.

Шаг №6

Коли варення з яблук увариться і почне спокійно кипіти, візьміть ложечкою трохи сиропу і капніть на блюдечко. Якщо крапля тримається «гудзичком», значить, варення готове.

Шаг №7

Наприкінці варіння додайте 2-3 г лимонної кислоти.

Шаг №8

Перемішайте. Варення з яблук готово.

Шаг №9

Із зазначеної кількості продуктів виходить 1 л варення з яблук.
Приємного чаювання!

Вгору