Варення з вишні з кісточками «Простацьку»

3 60 хв. 300 хв.

При приготуванні варення з вишні з кісточками рецепт передбачає більш тривале варіння, ніж при варінні вишень без кісточок, тому що ягоди просочуються цукром повільніше. Але таке варення з вишні з кісточками не можна переварювати, тому що воно вийде не смачним. Якщо ви будете варити ягоди на сильному вогні, то ягоди с'ежатся, будуть жорсткими і смак у них буде не кращий.

Продукти
  • Вишня — 1 кг
  • Цукор — 1,2 кг
  • Вода — 2 склянки
Приготування

Як робити: Варення з вишні з кісточками «Простацьку»? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості виходить 2 л вишневого варення.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти по рецепту варення з вишні з кісточками перед вами.

Шаг №2

Як приготувати варення з вишні з кісточками:

Спочатку ягоди вимийте, очистіть від хвостиків, наколіть виделкою.

Шаг №3

Потім зваріть сироп. Залийте 800 г цукру водою гарячої або холодної.

Шаг №4

Каструлю з водою, поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи, чекайте, поки весь цукор не розчиниться. Доведіть рідину до кипіння. Нехай сироп покипить дві-три хвилини до повної готовності.

Шаг №5

Сиропом залийте наколоті ягоди і витримайте їх протягом 4-х годин.

Шаг №6

Після закінчення цього часу таз поставте на маленький вогонь, доведіть варення до кипіння і проваріть його ще сім хвилин.

Шаг №7

Після цього злийте сироп (але не виливайте остаточно). А ягоди поки що відкладіть.

Шаг №8

Сироп поставте на вогонь, доведіть до кипіння, варіть протягом 5 хвилин.

Шаг №9

Потім з'єднайте з сиропом ягоди, висипте цукор, що залишився і варіть варення з вишні з кісточками до повної готовності (близько 15 хвилин).

Шаг №10

Варення з вишні з кісточками «Простацьку» готове.
Приємного чаювання!

Вгору