Варення з вишні без кісточок «Лакомка»

2 45 хв. 345 хв.

Вишневе варення можна використовувати саме по собі, а може використовуватися в якості начинки. Варення без кісточок виходить більш якісним.

Продукти
  • На 2 банки по 0,5 л:
  • Вишня - 1 кг
  • Цукор - 1,2 кг
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготуйте продукти.

Шаг №2

Вишню переберіть, промийте, видаліть кісточки.

Шаг №3

Як тільки ви успішно витягли всі до одного кісточки (кісточки не викидайте, з них вийде компот), перекладіть ягоди в емальований таз (це обов'язкова умова для успішного приготування варення), засипте їх цукром і дайте постояти 2-3 години.

Шаг №4

Через три години поставте таз на маленький вогонь. Доведіть варення до кипіння. Як тільки почне кипіти, зніміть пінку і варіть варення з вишні «Лакомка» до готовності (приблизно 1,5-2 години).

Шаг №5

Як перевірити готовність варення? Крапля готового варення не розтікається на блюдце

Шаг №6

Банки вимити з содою. Перекласти варення в банки і закрутити.

Шаг №7

Приємного апетиту!

Вгору