Варення з вишні без кісточок

2 90 хв. 300 хв.

Вишневе варення без кісточок — відмінна начинка для пирогів.

Продукти
  • Вишня — 1 кг
  • Цукор — 1,5 кг
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для варення з вишні без кісточок.

Шаг №2

Як варити варення з вишні без кісточок:

Плоди так само, як для компоту, промити.

Шаг №3

Відокремити плодоніжки. Ручною машинкою або шпилькою видалити кісточки.

Шаг №4

Цукор залити 250 мл води (приготувати 80% сироп).

Шаг №5

Довести до кипіння. Варити на повільному вогні до повного розчинення цукру.

Шаг №6

Вишні помістити в емальований посуд, залити киплячим 80%-ним підготувати цукровим сиропом (800 г цукру, 200 мл води, витримати протягом трьох годин.

Шаг №7

Поставити на вогонь і варити варення з вишні без кісточок в один прийом до повної готовності (при слабкому кипінні приблизно 40 хвилин).

Шаг №8

Банки помити і простерилізувати.

Шаг №9

Готове варення в гарячому вигляді розфасувати в сухі прогріті банки.

Шаг №10

Накрити кришками і, не пастеризуя, герметично закупорена. Варення з вишні без кісточок готово.

Вгору